30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bankalar çalışıyor mu, EFT ve havale yapılır mı? Bugün bankalar açık mı, kapalı mı?

Bugün bankalar çalışıyor mu? Birçok kişi arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanması sebebiyle her yıl 30 Ağustos “Zafer Bayramı” olarak kutlanıyor. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli ulusal bayramlarından birisidir. Bu gün, Resmi tatildir. Peki, 30 Ağustos'ta bankalar açık mı, kapalı mı? İşte 30 Ağustos 2023 Salı günü bankalarda son durum...

featured

Bugün bankalar çalışıp çalışmadığı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle merak konusu oldu. Türkiye, Büyük Taarruz’un 101. yıldönümünü bugün büyük bir coşkuyla kutlayacak. 30 Ağustos resmi tatili dolayısıyla devlet kurumları ve kuruluşlar kapalı olacak. Peki, bugün bankalar hizmet verecek mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı bankalar çalışıyor mu? İşte tüm merak edilenler…

30 AĞUSTOS’TA BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

30 Ağustos’ta bankalar kapalı olacak. Bilindiği üzere 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir.

30 AĞUSTOS’TA BANKALAR ÇALIŞMIYOR MU?

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil olduğu için bankalar hizmet vermemektedir.

30 AĞUSTOS’TA EFT VE HAVALE YAPILIR MI?

Havale aynı banka arası işlem olduğu için hafta sonu tatillerinde ve resmi tatillerde de gönderim olabiliyor. Örnek vermek gerekirse; aynı bankanın farklı bir şubesindeki hesabına para gönderimi havale oluyor ve bu işlem 24 saat gerçekleşebiliyor.

EFT ise bankalar arası para transferi olduğu normal şartlarda mesai saatleri dışında işlem gerçekleşmiyor. Ancak bankanızın FAST üyeliği varsa FAST üzerinden banka fark etmeksizin para gönderebilir ve alabilirsiniz.

Bankanızda FAST özelliği yoksa gönderdiniz ya da aldığınız para bir sonraki iş gününde hesaba geçer. Yani 31 Ağustos 2021 Perşembe günü EFT ücreti hesaba geçmiş olur. Ancak FAST özelliği varsa bu durum beklenmez ve ödemeler anında gerçekleşir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir