28 Şubat’çı zihniyet hortladı! Küçük karateci Melike Yaren Aksu başörtülü diye müsabakaya alınmadı

28 Şubatçı zihniyet yeniden hortladı. 10 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Melike Yaren Arsu, Türkiye Karate Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen Minikler Türkiye Karate Şampiyonası’nda başörtülü olduğu gerekçesiyle ikinci müsabakasına çıkamadı.

featured

Türkiye’de 28 Şubat zihniyetini taşıyanlar halen aramızda. Daha önce birçok kez başörtülülere yapılan zulümlerden ders çıkarmayan 28 Şubatçı zihniyet yasaklarına, baskılarına devam ediyor. Bunun bir örneği de Türkiye Karate Federasyonu’nda yaşandı.

BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞU GEREKÇESİYLE İKİNCİ MÜSABAKAYA ALINMADI

10 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Melike Yaren Arsu, Türkiye Karate Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen Minikler Türkiye Karate Şampiyonası’nda başörtülü olduğu gerekçesiyle ikinci müsabakasına çıkamadı.

Melike Yaren büyük üzüntü yaşarken, 45 yaşındaki fabrika işçisi baba Atakan Arsu kızının yaşadığı bu duruma isyan etti.

“27 NİSAN’DA KIZIMA 28 ŞUBAT’I YAŞATTILAR”

SABAH’a konuşan baba Atakan Arsu, “27 Nisan’da kızıma 28 Şubat’ı yaşattılar. Kızım 2 senedir müsabakalara katılıyor. Dereceleri var. Denizli’deki turnuvada da ikinci müsabakasına çıkarken bu olay yaşandı. Birinci karşılaşmada böyle bir şey yaşamadık. İkinci müsabakaya çıkarken kızımın boynunun ve kulaklarının açık olması gerektiği söylenmiş. Kızım açmak istememiş. Bu nedenle yarıştırmamışlar. 22 Nisan’da şampiyonaya başlamadan önce 2 ön müsabakaya çıkıp 6-0 kazanmıştı. Ön müsabakalarda da bir şey denmemişti. Kızım 2 yıldır karate yapıyor. İlk kez böyle bir olay yaşadık” diye konuştu.

Melike Yaren Arsu ise, “2 senedir kahverengi kuşağa sahip olabilmek için çok büyük çaba sarf ettim. Bu spordan vazgeçmeyeceğim” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir