İBB’den ‘Halk Ekmek’ fiyaskosu! Makinelerin üzerini kapatmışlar: Göstermelik açılış deşifre oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışı yapılan Hadımköy'deki Halk Ekmek Fabrikası'nın 3 aydır bir ekmek bile üretmediği öğrenildi. Çekilen görüntülerde, fabrikada kimsenin olmadığı ve içerideki makinelerin üzerinin naylon brandayla örtüldüğü tespit edildi.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) halk ekmek üretimindeki fiyaskosu ve algı oyunu gün yüzüne çıktı. İBB yönetimi, 2018’de AK Parti döneminde Hadımköy’de başlanan ve yüzde 50’si tamamlanan, tüm mekanik donanımları satın alınan Avrupa’nın en büyük ekmek fabrikasının yapımını 2019’da göreve gelince durdurdu.

Bir süre sonra yeniden başlanan çalışmaların bitmesiyle fabrika, 23 Temmuz’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Ancak törenin göstermelik olarak düzenlendiği ve Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası’nın 3 aydır bir ekmek bile üretmediği ortaya çıktı.

“ÜRETİLEN BİR TANE BİLE EKMEK YOK”

Önceki gün fabrikanın önünde basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB yönetimine tepki göstererek, “Genel başkanınızı çağırıyorsunuz. Önlük giyip, etrafa 5-6 ekmek koyup mizansen yaptınız. Aradan 3 ay geçmiş, üretilen bir tane ekmek yok” dedi.

Bu sırada basın açıklamasının yapıldığı noktaya gelen Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ise fabrikanın çalıştığını iddia etti.

Nama, basın mensuplarının fabrikayı ziyaret etme tekliflerini ise, “Burası bir gıda firması. Biliyorsunuz hijyen koşulları gereği planlanmadan ziyarete açılmaz” diyerek geri çevirdi.

ÜRETİM BANTLARI BOMBOŞ

Bu yaşananların ardından SABAH ekibi, çalıştığı öne sürülen fabrikanın faaliyette olup olmadığını yerinde görmek için önce gece boyunca fabrikanın bulunduğu yerde bekledi. Sabaha kadar herhangi bir ışığın yanmadığı fabrikaya, normal bir çalışma düzeninde ekmek sevkiyatı yapılması gereken saat 06.00 sıralarında bile hiçbir personelin giriş yapmadığı görüldü.

Sadece güvenlik görevlilerinin bulunduğu fabrikaya herhangi bir araç giriş çıkışı da olmadı. Fabrikanın depo çıkışları ve park yerlerinin ise tamamen boş olduğu görüldü.

SABAH ekibinin hava aracıyla elde ettiği görüntülerde ise, fabrikanın içinde bulunan ekmek üretiminde kullanılan makine ve ekipmanların üzerinin ise naylon branda ile kapatıldığı gözlendi. Makinelerin çalışmadığı ve üretim bantlarının boş olduğu görüldü. Bu durum fabrikanın çalışmadığını açık şekilde gözler önüne serdi.

Bu arada AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, 15 Ekim’de İBB Meclisi’nde gündeme getirilen konuyla ilgili İBB Başkanlığı’na verilen soru önergesine hâlâ cevap verilmediği kaydedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir