2024 Altın Küre’ye Oppenheimer damgası

Geçtiğimiz yıl yaşanan grev nedeniyle Ocak 2024'e ertelenen Altın Küre Ödül Töreni Jo Koy'un sunumuyla gerçekleşti ve kazananlar ödüllerine kavuştu. Succession 4 ödül alırken En İyi Film dahil beş ödülle Oppenheimer geceye damga vurdu.

featured

Bu yıl 81’inci kez sahiplerini bulan Altın Küre Ödülleri gündemde. Sinemada kategorsinde Greta Gerwig’in “Barbie”si dokuz adaylıkla zirveye yerleşirken, Christopher Nolan imzalı “Oppenheimer” sekiz adaylıkla onu takip etmişti.

 

Ünlü komedyen Jo Koy’un sunuculuğunu üstlendiği gecede televizyon dalında Succession, geceden En İyi Drama dizisi dahil, dört ödülle ayrılırken, The Bear ve Beef üçer ödül aldı.

Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ı, 5 ödül ile gecenin en çok kazananı oldu. Nolan, En İyi Yönetmen; Cillian Murphy, Drama Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu; Robert Downey Jr., Sinema Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi. Ludwig Goransson’un eserleri ise En İyi Özgün Film Müziği Ödülü’nü aldı.

En İyi Kadın Oyuncu Performansı ise Emma Stone’nun oldu.

SUCCESSION’DAN BÜYÜK BAŞARI

Televizyon tarafında ise gecenin en çok ödül kazananı Succession oldu. Dizideki amansız haleflik yarışını kazanan Tom Wambsgans karakterini canlandıran Matthew Macfadyen, zaferlerini sürdürdü ve Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi. Dizinin yıldızlarından Sarah Snook ve Kieran Culkin ise Drama Dizilerinde En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu ödüllerini eve götürdü.

 

En İyi Drama Dizisi Ödülü’nü de Succession alırken, komedi dalında ödül The Bear’a gitti. The Bear’ın başrolündeki Jeremy Allen White ve Ayo Edebiri de en iyi komedi oyuncuları seçildi.

BARBIE İSTENEN BAŞARIYI ELDE EDEMEDİ

9 adaylıkla gecenin en çok ödüle aday gösterilen filmi olan Barbie, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo yarışlarını kaybetse de filme ‘What Was I Made For?’ şarkısını Billie Eilish ve kardeşi Finneas, ödüle layık görüldü.

Yorgos Lanthimos’un Zavallılar’ı (Poor Things) sürpriz yaparak Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Film Ödülü’nün sahibi oldu. Filmin başrolündeki Emma Stone da Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir