2023 ilk çeyrekte işsizlik tek haneye düştü! TÜİK açıkladı

Ocak-Mart, İşgücü İstatistikleri yayınlandı. 2023 Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti.

featured

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranının yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.

İŞSİZLİK TEK HANEYE İNDİ

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 62 bin kişi azalarak 3 milyon 483 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,2, kadınlarda yüzde 13,4 olarak tahmin edildi.

“DEPREM BÖLGESİNDE ÖLÇÜM YAPILAMADI”

TÜİK 60 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde veri akışının etkilendiğini şu açıklama ile dile getirdi:

“Hanehalkı İşgücü Araştırması I. çeyrek anket uygulaması, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye illerinde yapılamamıştır. Bu illerdeki örnek hane sayısının örneklem içerisindeki payı yüzde 4,1’dir. Haber bülteninde yer alan sonuçlar anket uygulaması gerçekleştirilebilen iller üzerinden Türkiye bazında tahmin verecek şekilde ağırlıklandırma yapılarak hesaplanmıştır. Yapılan geçici yöntemsel değişiklik ile ilgili açıklamalar metaveri bölümünde sunulmuştur. Belirtilen illerde uygulama gerçekleştirilemediği için, depremin etkisi göstergelere yansıtılamamış olup ilerleyen dönemde alan uygulamasına başlanabilmesi ile birlikte geçmiş dönemlere ait deprem etkisinin ölçülmesi ile ilgili çalışmaların yapılması planlanmaktadır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir