Mevlid Kandili 2022 ne zaman, ayın kaçında? 2022 Mevlid Kandili’ne kaç gün kaldı?

“Mevlid Kandili 2022” tarihi, anlamı ve önemi merak edilmeye başlandı. Müslüman alemi için büyük önem taşıyan bu tarih aynı zamanda Veladet Kandili olarak da bilinmektedir. Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Mevlid Kandili ne zaman? İşte Diyanet takvimi ile Mevlid Kandili 2022 tarihi, anlamı ve önemi…

featured

Mevlid Kandili bu hafta Cuma günü idrak edilecek. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen kandil, Hz. Muhammed’in doğumu üzerine kutlanmaktadır. Bu mübarek güne az bir zaman kala “Mevlid Kandili ne zaman?” sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. İşte Diyanet takvimi ile Mevlid Kandili 2022 tarihi, anlamı ve önemi…

2022 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2022 Mevlid Kandili bu yıl 7 Ekim Cuma gününe denk gelmektedir. Dolayısıyla gelecek hafta Cuma günü bu kutlu gece idrak edilecek.

Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen kandil, Hz. Muhammed’in doğumu üzerine kutlanıyor.

MEVLİD KANDİLİNDE NELER YAPILIR?

Kandil geceleri için özel bir ibadet şekli bulunmamaktadır. Peygamber Efendimiz mübarek gün ve gecelerin ibadetlerle değerlendirilmesini tavsiye buyurmuş, bu gecelerde vakit ve kaza namazlarının kılınmasını önermiştir. Ayrıca tövbe ve istiğfarda bulunmak, zikir çekmek, dua etmek önerilir. Bu gecelerde Kur’an-ı Kerim okumak, peygamberlerin hayatını okumak ve öğrenmek de mühimdir.

MEVLİD KANDİLİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili’nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullah’ın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak sevap olarak nitelendirilebilir.

MEVLİD KANDİLİ NEDİR? ANLAMI VE ÖNEMİ

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir