2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) alan sınavı sona erdi. Türkiye'de binlerce kişi ilk iki sınavdan sonra 2022 KPSS soruları kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı mı, PDF tamamı yayınlandı mı? Sorusuna cevap arıyordu. ÖSYM'den açıklama geldi. KPSS soruları ve cevapları erişime açıldı. İşte cevap anahtarı ve detaylar.

featured

KPSS soruları ve cevapları sınava giren binlerce adayın gündeminde yer alıyor. ÖSYM genellikle düzenlediği sınavlara ilişkin soru ve cevap anahtarı kitapçıklarını erişime açtığını duyurdu. Böylelikle adaylar sınav sonuçları açıklanmadan önce sorulara ve cevaplara bakarak notlarını aşağı yukarı tahmin edebilecek. KPSS soruları ve cevapları az önce erişime açıldı. İşte 2022 KPSS alan sınavı soruları ve cevap anahtarı kitapçığı ve detaylar.

KPSS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI KİTAPÇIĞI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru şöyle;

“2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

24 -25 Eylül 2022 tarihlerinde uygulanan 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumlarına ait (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10’ları aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 25 Eylül 2022 tarihinde saat 16.40’tan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecektir. Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci, 05 Ekim 2022 tarihinde saat 23.59’da sonlanacaktır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS’de poşeti açılmış soru kitapçığı mı dağıtıldı? ÖSYM’den flaş açıklama!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir