2021 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na sunuldu

featured

Komisyonda, Adalet Bakanlığının yanı sıra Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıtay, Danıştay, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile Kişisel Verileri Koruma Kurumunun bütçeleri de ele alınacak.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, görüşmelere geçilmeden önce Lütfi Elvan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanması nedeniyle oturumun ertelenerek, yeni başkanlık divanı için seçim yapılmasını istedi.

Bunun üzerine söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bakanlığa atanması dolayısıyla Elvan’ı tebrik ederek, görevinde başarı diledi.

Kalaycı, TBMM İçtüzüğü hükümleri ve bugüne kadarki uygulamaların, tartışmaya mahal vermeyecek kadar açık olduğunu söyledi.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, İçtüzük hükümlerine işaret ederek, komisyon çalışmalarının kesintisiz devam etmesi için hukuki bir engel olmadığını belirtti.

Komisyon Başkanvekili Aksu ise konuyla ilgili kendisinin de bir çalışma yaptırdığını hem İçtüzük hem de daha önceki uygulamalar açısından konunun çok açık olduğunu ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir