2020’de kamuya makine mühendisi alınacak mı?

featured

 

KPSS lisans sınavında en iyi dereceleri ve en iyi puanları alan bölümlerin başında gelen Mühendislik fakültesi mezunları maalesef kadro konusunda istedikleri kadro sayısını alamamaktadır. Her sene binlerce mezunu 85-90 arası puanlarla atanamamaktadır. Özellikle bazı mühendislik bölümlerinin taban puanları ise 90 üstü puanlarla kapatabilmektedir.

2020 KPSS Mühendislik Taban Puanları

2018 KPSS puanı ile 4 Merkez atama yapıldı. Bu merkezi atamalardan en son yapılanı ise 2020/1 KPSS merkezi ataması idi. Bu atamada oluşan mühendislik taban puanları ise şu şekildeydi;

4611 Nitelik kodu ile tercihte bulunulan Elektrik-Elektronik mezunları için en düşük atama puanı 88.75 olmuştur. Bu puana sahip olan aday Ankara Türkiye Kömür işletmeleri bünyesine mühendis ünvanı ile atanmıştır.

4699 Nitelik kodu ile tercihte bulunulan İnşaat Mühendisliği mezunları için en düşük atama puanı 90.47 puanla olmuştur. Aday, Şanlıurfa Harran Üniversitesi mühendis kadrosuna atanmıştır.

4531 Nitelik kodu ile tercihte bulunulan Bilgisayar Mühendisliği mezunları için en düşük atama puanı 86.94 olmuştur. Kişi, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kadrosuna mühendis ünvanı ile atanmıştır.

4703 Nitelik kodu ile tercihte bulunulan Endüstri Mühendisliği mezunları için en düşük atama puanı 90.48 olmuştur. Kişi, Zonguldak Türkiye Taş Kurumu kadrosuna mühendis ünvanıyla atanmıştır.

4639 Nitelik kodu ile tercihte bulunulan Makine Mühendisliği mezunları için en düşük atama puanı 90.12 olmuştur. Kişi, EİAŞ bünyesine Mühendis ünvanı ile alınmıştır.

4689 Nitelik kodu ile tercihte bulunulan Harita Mühendisliği mezunları için en düşük atama puanı 88.17 olmuştur. Kişi, Hakkari Üniversitesi kadrosuna mühendis ünvanı ile atanmıştır.

4679 Nitelik kodu ile tercihte bulunulan Maden Mühendisliği mezunları için en düşük atama puanı 83,54 olmuştur. Kişi, Çanakkale Türkiye Kömür İşletmeleri kurumuna mühendis ünvanı ile atanmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir