1800 TL eğitim yardımı başvuru şartları neler?

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet kapsamında milyonlarca öğrenciye destek ödemesini gerçekleştiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan 1800 TL destek ödemesi milyonlarca öğrenci ve veliye nefes olacak.

featured

Eylül ayında başlayacak olan eğitimöğretim yılı itibarıyla milyonlarca öğrenci ders başı yapacak. Ders zili çalmadan velileri ve öğrencileri alışveriş stresi sardı. Son günlerde artan fiyatlar nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlara müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi.

1800 TL’LİK DEV EĞİTİM YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının müjdelediği destek ödemesi milyonlarva anne ve babaya nefes olacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sakın bu sosyal destek fırsatını kaçırmayın… Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 1800 TL öğrenci yardımına nasıl başvuru yaparım? Destek ödemesinden yararlanmak için ne yapmalıyız? Başvuru şartları neler?

DESTEK ÖDEMESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan destek ödemesine nasıl başvuru yapabilirim? Öğrenci desteğinden nasıl yaralanabilirim? İşte detaylar…

Söz konusu destek ödemesinden yararlanmak isteyen ailelerin e-devlet platformu üzerinden başvuru formunu doldurması gerekmektedir. T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinde bulunan sosyal yardım ve destek başvuru formu doldurulmalıdır. Formun doldurulmasının ardından onay işlemi gerçekleştirilmelidir. Yardım ödemesi için aile Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerin tamamlanması yaklaşık 10 gün sürebilmektedir. İncelemeler tamamlandıktan sonra, ödemeniz PTT şubelerinden alınabilir.

DESTEK ÖDEMESİNİN ŞARTLARI NELER?

1800 TL’lik dev öğrenci yardımı için detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelerdeki okula giden çocuklara destek ödemesi yapma kararı aldı. Başvurular başladı ve E-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile başvuru yapmak yeterli olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir