Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Kaya açıklaması: ‘Aile izin verirse…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Kaya’nın Fransa’daki mezarını ailesi izin verirse Türkiye’ye getirmek istediklerini açıkladı.

featured

Endonezya ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve sonrası Türkiye’ye dönüşte açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Ahmet Kaya’nın naaşını Türkiye’ye getirmek istediğini söyledi. Erdoğan, “Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım. Aile olumlu yaklaşmadı, onun için getiremedik. Yoksa o, bu toprakların insanı” dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil. Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya; neler yaptılar malum. Normal zamanda ‘Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle…’ Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki?

Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız.

Çünkü bu ülkede sevenlerinin olduğu kadar herhalde Fransa’da seveni olmaz”

Ahmet Kaya’nın hayatı, biyografisi ve şarkıları! Ahmet Kaya kimdir?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir