15 Temmuz’da vur emrini veren komutan Zekai Aksakallı emekli edildi

featured

Ömer Halisdemir’e vur emrini veren 15 Temmuz Gazi’si Zekai Aksakallı bugün açıklanan YAŞ kararları ile emekli edildi.

NE OLMUŞTU ?
Darbe girişimi gecesi Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili 18 sanığın yargılandığı davada konuşan Zekai Aksakallı, darbeci Semih Terzi ile telefonda yaşanan diyalogları da anlattığında ; Şehit Halisdemir’in cenazesini gördüğünü ve Halisdemir’i alnından öptüğünü söyleyen Aksakallı, “Ömer Halisdemir’le 8 kez görüştüm, Terzi’yi öldürmesini istedim. Sabah komutanlığa gittiğimde şehit Ömer Halisdemir yerde yatıyordu üzerinde bir örtü vardı. Örtüyü kaldırıp alnından öptüm” dedi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda, darbeye katılanların oranının yüzde 5 olduğunu belirten Zekai Aksakallı, “Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan darbe girişimine katılanların oranı yüzde 5,4’tür” derken, Semih Terzi’nin, babasının hastalığı için izin istediğini de söyledi.

BU EMİR VERİLSE DARBE GİRİŞİMİ ORTAYA ÇIKARDI

Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, mahkemeye sunduğu ifadesinde, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “TSK’da kriz ve olağanüstü durumlarda personel kışlayı terk etmesin emri verilir. Bu emir 15 Temmuz’da verilseydi darbe girişimi ortaya çıkardı. Genelkurmay 2’nci Başkanı Yaşar Güler toplantıyı terk edince bir sorun olduğunu anladım” dedi.

DARBECİ SEMİH TERZİ DALGA GEÇMİŞ!

Aksakallı, darbe gecesine ilişkin başka bir detayı da şöyle anlattı: Semih Terzi’yi koruma astsubayım aracılığıyla aradım. Koruma astsubayım ile dalga geçer gibi cevaplar verdiğini ve hatta, ‘Ben seni anlamıyorum ama sen konuşmaya devam et. Anlat, anlat…’ şeklinde konuştuğunu öğrendim. Tekrar kendisini arattım. Ben görüşmek istedim. Semih Terzi, bu kez de bana ‘Sesiniz duyulmuyor, anlaşılmıyor.’ şeklinde beyanlarda bulunarak telefonu kapattı. Oysa ben onu net bir şekilde duyuyordum. Bu konuşmalar sırasında Terzi’nin Etimesgut’ta bulunan Özel Hava Alayı’nda olduğunu değerlendirdim.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir