MEB’den okullar için flaş karar! 71 ilde yarın eğitim başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından okullarla yeni bir karar aldı. Yardım faaliyetlerine katılmak isteyen vatandaşların yanı sıra çalışan annelerin de yoğun talebini değerlendiren bakanlık, depremden etkilenen 10 il dışındaki 71 şehirde özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren eğitim ve öğretime başlamasına karar verdi.

featured

MEB’den özel kreşler ve ana okulları için flaş karar! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ara verilen özel okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretimin yeniden başlamalarına karar verdi.

EĞİTİME ARA VERİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler ve iklim şartları nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki ve afet bölgesi dışında kalan diğer illerde resmi ve özel okullarda 20 Şubat’a kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği hatırlatıldı.

Benzer Haberler
yok-uzaktan-egitim
YÖK’ten uzaktan eğitim açıklaması! Sağlık programları ve stajlar nasıl olacak?
erdogan-diyarbakir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama: ‘Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitim yapılacak’
mahmut-ozer-aciklama
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı! Deprem bölgesindeki okullarda devam şartı aranmayacak

YOĞUN TALEBE OLUMLU CEVAP

Yazıda, hem deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen hem de çalışan anneler tarafından mesai saatlerinde çocuklarını bırakabilecek yer bulamadıkları gerekçesiyle okul öncesi kurumların açılması yönünde yoğun taleplerin bakanlığa ulaştığı ifade edildi.

Bu kapsamda, depremlerin etkilediği 10 il dışında, 71 ilde özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13 Şubat’ta eğitim ve öğretime başlamalarının uygun görüldüğü bildirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir