Dolar şu an ne kadar? 13 Haziran Pazartesi dolar ve euro fiyatları

Dolar yeni haftaya 17.27 Türk lirasından, Euro ise 18.14 Türk lirasından başlarken, anlık olarak bir inip bir çıkıyor. Peki 13 Haziran dolar ve Euro ne kadar? 1 dolar kaç TL? İşte detaylar…

featured

Kur yeni haftaya yükselişle başladı. Cuma günü açıklanan yüksek ABD enflasyon verisinin ardından küresel piyasalar Fed’in bu haftaki faiz kararını bekliyor. Mayıs ayında Fed, politika faizini 50 baz puan artırdı. Banka, bununla beraber faiz aralığını yüzde 0,25-0,50 düzeyinden yüzde 0,75-1,00 seviyesine yükseltmiş oldu. Bu gelişmelerin ışığında Dolar yeni haftaya 17.27, Euro ise 18.14 liradan başladı.

Cuma günü ABD’de yıllık enflasyonun mayısta yüzde 8.3’lük beklentiye karşın yüzde 8.6 ile 41 yılın zirvesine çıktığının açıklanmasıyla dolar küresel olarak güçlenmeye başladı.

Doların anapara birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi geçen cuma yüzde 0.5 yükselmesinin ardından yeni haftaya da yüzde 0.3’lük yükselişle başladı. TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı ise daha sert oldu.

TÜM GÖZLER FED’DE OLACAK

Geçen haftaki enflasyon verisinin ardından bu hafta gözler Fed’in açıklayacağı faiz kararına dönecek. Fed son olarak politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 0.75-1 aralığına çekti. Ağırlıklı olarak çarşamba günü de 50 baz puanlık artırım bekleniyor.

Ancak son enflasyon verisinin ardından Barclays ekonomistleri bu hafta açıklanacak karar için tahminlerini 75 baz puan artırım olarak güncelledi.

Tabii Fed’in kararı kadar çarşamba günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları da dikkatle takip edilecek. Powell’ın konuşmasında önümüzdeki aylarda atılacak adımlara ilişkin ipuçları aranacak.

13 HAZİRAN ANLIK DOLAR VE EURO FİYATLARI…

gau
GR. ALTIN
-0.32%
2.355,58 TRY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir