Yüzsüzlüğün bu kadarı! Ercan Çelik’ten cinsel saldırıda bulunduğu kadına ‘kimliğini ifşa etme’ davası

featured

İzmir’in Buca ilçesinde SMA ve lösemi hastası çocuklar için yardım toplayan S.A.D. isimli kadın, 21 Nisan’da servis şoförü olduğu iddia edilen Ercan Çelik tarafından cinsel saldırıya uğradı. İntihara kalkışan S.A.D’nin anlatımlarının haberleştirilmesinin ardından ise yaşanan olay ortaya çıkarken, Ercan Çelik’in tutuksuz yargılanması tepkilere neden oldu.

Kadın örgütlerinin sosyal medya üzerinde cinsel saldırıda bulunan Ercan Çelik’in isim ve soyismi ile fotoğrafını paylaşması sonrası Çelik karakola giderek, cinsel saldırıda bulunduğu S.A.D’den şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Karakol polisi tarafından aranan cinsel saldırı mağduru S.A.D, saldırgan Ercan Çelik’in kimlik bilgilerini açıkladığı öne sürülerek, “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

KADIN SAVUNMA AĞI’NA TEHDİT

S.A.D’nin ifade vermesinin ardından sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Kadın Savunma Ağı ise yayınladıkları teşhir metninin ardından önce failin ardından da ağabeyinin kendilerini arayarak tehdit ettiğini söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Nisan ayında İzmir Buca’da bir kadın Ercan Çelik tarafından cinsel saldırıya maruz kalmış ve fail ilk mahkemede serbest bırakılmıştı. İzmir’de servis şoförü olan Ercan Çelik’i teşhir etmiş ve failin tutuklu yargılanıp gereken cezayı alması için davanın takipçisi olacağımızı beyan etmiştik. Sosyal medyadan yaptığımız paylaşımın ardından Kadın Savunması’nın iletişim bilgileri üzerinden önce kendisi daha sonra da abisi bizimle iletişime geçerek “yaptığımızın yanlış olduğunu “beyan etmiş, paylaşımı kaldırmamız için hakaret edip şikayetçi olacağını söylemiştir. Ercan Çelik, mağdur kadından “kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçuyla şikayetçi oldu. 4 Eylül cuma günü kadın, Ufuk Karakolu’na ifadeye çağrıldı. Tarafımıza şu an için bir şikayet başvurusu iletilmemiştir. Ancak cinsel saldırıyı açığa çıkarmak, tacize, şiddete karşı mücadele etmek, faili teşhir ederek kamuoyuyla paylaşmak suç değil, özsavunmamızdır. Adli tıp raporlarına rağmen faili serbest bırakan kadını değil faili koruyan erkek adaletinize karşı yan yana mücadele edeceğiz. Faili teşhir etmek suç değil özsavunmadır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir