YKS 2021 2. ek tercih tarihleri belli oldu! ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den açıklama…

featured

YKS’den 140 puan alan öğrenciler için bekleyiş devam ediyor. 2021 YKS sınavı sonrasında sınavın zor olmasından kaynaklı olarak, düşük puan alan öğrencilere bir şans daha sunuldu.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN’DEN AÇIKLAMA

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız.

Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.”

YKS 2021 2. EK TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

7 Ekim tarihinde sona eren YKS ek tercih üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından açıklanılması beklenilen 2. ek.tercih kılavuzu henüz açıklanmadı. İlerleyen günlerde YKS 2. tercih kılavuzunun paylaşılması bekleniyor.

2021 YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ayrıca, özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adaylar da İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapabileceklerdir.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek tercih ile üniversiteye girecek öğrenciler için 25,00 TL ek tercih ücreti bulunmaktadır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan öğrencilerin, yapmış oldukları yükseköğretim programları geçersiz sayılacaktır.

Puanları sonuç belgelerine yansıyan adaylar, belgelerine ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir