Üniversiteliler tarih beklerken Marmara Üniversitesi, “Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi” oluyor

featured

Geçtiğimiz sene Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü’nde “Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni” gerçekleştirilmişti. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok üst düzey yetkilinin katıldığı temel atma töreninde, bunun bir dönüm noktası olduğu, dağılmış üniversitenin tek bir noktada birleştirilmesinin faydalı olacağı söylendi.

Erdoğan, yapılmakta olan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi için, “Bu çok büyük bir anlam, büyük bir güç katacaktır. Mimarisiyle tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize yakışır bir eser olacaktır.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Çalışmalar planlandığı gibi giderse 2021 yılının nisan ayında inşaat tamamlanacak. O tarihten itibaren ise fakülteler yavaşça ‘Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne doğru taşınacak.

ÖĞRENCİLER SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYOR

KRT’den Melis Önderoğlu’nun haberine göre; Bilim yuvası olan üniversiteleri için mücadele eden öğrenciler, ”Üniversiteler Külliye Olamaz” diyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Dört koldan okullarının külliye olmaması için çabalayan öğrenciler hem dayanışma forumları kuruyor hem de imza kampanyaları düzenliyor, ”Külliye yapılmak istenen üniversitemizde sessiz kalmıyoruz. Marmara Üniversitesi öğrencilerini külliyeye ve öğrenci düşmanı uygulamalara karşı mücadele etmek için Marmara Dayanışması Forumlarına çağırıyoruz.” diyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir