Twitter, Trump’a meydan okuyor!

featured

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından Minneapolis’te başlayan gösterilerin, şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından kentin belediye başkanını ve göstericileri uyardığı mesaj Twitter tarafından şiddet içerdiği gerekçesiyle engellenmişti.

Trump’ın bunun üzerine Twitter’ı kapatma tehdidi yapması da büyük tepki toplamıştı.

NE OLMUŞTU?

Trump’ın ve Beyaz Saray’ın siyahi George Floyd’un öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolara ilişkin dün gece yaptığı “Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir.” paylaşımına Twitter, “şiddeti yüceltme” etiketi eklemişti.

Bunun üzerine Beyaz Saray, Twitter’ı “terörizme, diktatörlere ve yabancı propagandacılara izin vermekle” suçlamıştı.

TWITTER VE TRUMP ARASINDA “SOĞUK SAVAŞ”

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımlarının altına eklediği “bilgiyi doğrulama” etiketini, salı günü Trump’ın California eyaletindeki “uzaktan oylama” konusunda attığı paylaşımlara da uygulamıştı.

Söz konusu uyarının gündem olmasının ardından Trump, Twitter’ı “3 Kasım’daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak” ve “ifade özgürlüğünü kısıtlamak” ile itham etmişti.

Trump, sosyal medya platformlarına ilişkin dün bir kararname imzalamış ve imza töreninde yaptığı konuşmada, “Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter’ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz.” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir