Türkiye’nin tekstil devi Vakko artık gömlek üretmeyecek

featured

Türkiye’nin en büyük moda markalarından biri olan Vakko, 31 Ağustos itibarıyla tesislerinde gömlek üretimini durdurmaya karar verdiğini açıkladı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, son yıllarda tüketici eğilimlerinin ve tercihlerinin değişmesi sonucu olarak gömlek üretiminin farklı üretim modelleri ile karşılanmasının söz konusu olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu farklılaşma sonucu mevcut gömlek üretim adetlerinin azalması ve maliyetlerinin artması nedenleri ile gömlek üretiminin devam etmesinin ekonomik açıdan verimli olmaktan çıktığı ve sürdürülemez hale geldiği ifade edildi.

Çalışanlar ile ilgili gerekli işlemlerin yürütülmesi için ise İnsan Kaynakları Grup Başkanı’nın yetkilendirildiği bildirildi.

KAP’a açıklama yaptı

“Son yıllarda tüketici eğilimlerinin ve dolayısıyla tercihlerinin değişmesi sonucu olarak gömlek üretiminin farklı üretim modelleri ile karşılanması söz konusu olmuştur. Bu farklılaşma sonucu mevcut gömlek bandımızdaki gömlek üretim adetlerimizin azalması ve maliyetlerimizin artması nedenleri ile tesisimizde gömlek üretimin devam etmesi ekonomik açıdan verimli olmaktan çıkmış ve sürdürülemez hale gelmiştir.

Pazarlardaki rekabet gücümüzü ve verimliliği artırmak amacıyla üretim tesisimizdeki gömlek üretim faaliyetlerinin 31/08/2021 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına ve çalışanlar ile ilgili gerekli işlemlerin yürütülmesi için İnsan Kaynakları Grup Başkanı’nın yetklilendirilmesine karar verilmiştir.”

Vakko kimin?

Vakko’nun temeli, 1934’te Vitali Hakko tarafından Şen Şapka adıyla kullanılan, küçük bir şapkacı dükkanına dayanır. Şen Şapka Vakko’ya dönüştükten sonra Türk ipeği, pamuğu ve yünüyle eşarplar üretmeye başlar. Vakko’nun günümüzde de üretmeye devam ettiği ilk Türk emprimeleri için İstanbul, Kurtuluş’ta küçük bir ipek baskı atölyesi kurulur. Vakko, şapkalar, eşarplar ve emprime kumaşların yeterli olmadığını fark ederek hazır giyime yönelir.

Vakko’nun 13 ana mağazası, 3’ü yurt dışında olmak üzere 35 Butik Vakko mağazası ve Türkiye’ye yayılmış 76 Vakko Corner, 10 Vakko Outlet, 2 Vakko Wedding House, 2 Vakko Chocolate Butik, 2 Vakko Home, 3 Vakko Eşarp Corner, 10 Vakkorama, 2 V2K designers, 5 Vakkorama H20 mağazası bulunmaktadır.

Satış iddialarını yalanlamıştı

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko “Bir zamanlar Vakko’nun, Koç’a satıldığıyla ilgili haberler çıktı. Bunun üzerine büyüklerimiz ‘İdeal satılmaz’ diyerek büyük bir ilan vermek zorunda kaldı. O günden bugüne kadar Vakko’nun arkasında birçok kişi dolaştı. İyi seneler geçirdiğimiz şu zamanlarda kendi boyumuzu görmek istedik. Satış yapmıyoruz, gelen teklifleri stratejik ortaklık için değerlendiriyoruz. Acelemiz yok. Ama bir ortaklık olsa da ben hep burada, işimin başında olacağım.” sözleriyle şirketin satılacağı iddialarını yalanlamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir