Tam kapanmada alkol yasağı var mı yok mu? İçki satışı devam ediyor mu? Açıklamalar sonrası kafalar karışık

featured

Koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında Türkiye, en uzun kapanmasına dün akşam girdi. İçişleri Bakanlığı’nın kapanmanın esaslarını belirleyen genelgesi ile alkollü içkilerin satışı ile ilgili tartışma başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tekel bayilerin istisna kapsamında olmadığını belirterek konunun tartışma konusu olamayacağını söyledi. Tekeller kapalı olduğu için de önceki hafta sonu kısıtlamalarında olduğu gibi haksız rekabetin önüne geçmek adına marketlerde de satış yapılamayacağı belirtildi.

Ancak tüm bu açıklamalar ve değerlendirmeler tartışmaların önüne geçemedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, dün yaptığı açıklamada yasakla ilgili net bir düzenleme olmadığını, açıklanan kabine kararları ve İçişleri Bakanlığı genelgesinde hiçbir yasağa rastlayamadıkları için satışlara devam edileceğini söyledi.

Kapanmanın ilk gününde sosyal medya kullanıcıları alkollü içki satın aldıklarını belgeleyen fişlerin fotoğraflarını paylaştı.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter’dan “Alkol satışı yasağı kalkmıştır herkese hayırlı olsun” paylaşımında bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması sonrası Özgür Aybaş’tan alkol yasağına dair yeni paylaşımlar…

İçişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından isim ve alkol yasağı ile ilgili ifade kullanılmadan yapılan açıklamada kısıtlamalar ile ilgili açıklamaların Bakanlık ve ilgili kurumlarca yapılacağı belirtildi. Açıklamada “Yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı” belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir