Şişli Belediyesi’nde çek skandalı! Kırdırmak için çek kesen Şişli Belediyesi çeki tefeciye kaptırdı…

featured

Belediye çalışanlarına maaş ödeyemeyen Şişli Belediyesi, çareyi kendi şirketi Kent Yol A.Ş.’ye çek kesmekte ve çeki kırdırarak gelen para ile personel maaşlarını ödemekte buluyor.

Skandal şöyle başlıyor:

Kent Yol A.Ş Genel Müdürü Ahmet Ercan Şenolur, 31 Ocak 2019 günü 13.00 sularında makam şoförü Y.S’yi makamına çağırıyor. Genel Müdür Şenolur, şoföründen 21.03.2019 vadeli 1.120.000.000 tutarındaki çeki Bayrampaşa Mega Center’da bulunan iş yerindeki bir firmaya götürüp kırdırmasını ve çekin kırdırılmasına karşılık alınacak olan 1.000.000 liranın alınmasını, ödemeyi aldıktan sonra çeki teslim etmesini istiyor. Genel Müdür Şenolur, o sırada makamda bulunan H.E ve K.M.B isimli şahısları da yanına vererek şoförü çeki kırdırmak için gönderiyor.

Kent Yol A.Ş Genel Müdürü Şenolur’un şoförü ve yanındaki iki kişi Bayrampaşa’da bulunan Mega Center’a bir depoya gidiyor. Depoda kendilerini 3 kişi karşılıyor. Depoya birlikte geldikleri K.M.B isimli şahıs, şoför Y.S’den bankaya götürmek için çeki istiyor. Şoför Y.S birlikte gitmeyi teklif ediyor ama K.M.B ısrar edince çeki bankaya götürmesi için ona veriyor.

K.M.B isimli şahıs 14.00 sularında çekle birlikte Mega Center’dan ayrılıyor. K.M.B geri dönmeyince 15.00 sularında şoför Y.S, Genel Müdür’ün makamından birlikte ayrıldıkları diğer şahıs H.E’den K.M.B’yi aramasını istiyor. H.E’nin araması üzerine K.M.B, Garanti Bankası Karaköy şubesinde olduğunu söylüyor. Bunun üzerine makam şoförü Y.S ile H.E, Karaköy’deki Garanti Bankası şubesine gidiyor.

Bankaya gittiklerinde bankadaki görevliler kendilerine K.M.B isimli bir şahısın ve belirtilen çekin kendilerine gelmediğini söylüyor. Bunun üzerine makam şoförü Y.S, Genel Müdürü Ahmet Ercan Şenolur’u arıyor. Şenolur makam şoförü Y.S’ye “Parayı yarın sabah getirecekler, sen oradan ayrıl” talimatını veriyor.

Ertesi gün işyerine gittiğinde H.E isimli şahıs da makama geliyor. Genel Müdür Şenolur ve şoförü Y.S’ye çek kırdırma bedeli olan 1 milyon liranın öğlene kadar hesaba yatacağını söylüyor. Ancak gün bitiyor ama para hesaba yatmıyor. Bunun üzerine Kent Yol A.Ş Genel Müdürü Ahmet Ercan Şenolur, K.M.B isimli şahsı arayarak “Ben çeki istiyorum, para istemiyorum. Bana çekimi getir!” diye azar çekiyor. K.M.B isimli şahıs da çeki bankadan geri alıp kendisine getireceğini söylüyor. Ancak çek bir türlü geri gelmiyor.

GENEL MÜDÜR ŞİKAYETÇİ OLUYOR

Dolandırıldığını anlayan Kent Yol A.Ş Genel Müdürü Ahmet Ercan Şenolur, bunun üzerine savcılığa giderek K.M.B ve H.E isimli şahıslardan şikayetçi oluyor.

ÇEKİ BELEDİYEDEN MAL SATIMI OLARAK GÖSTERİP TAHSİL ETTİLER

Şişli Belediyesi’nde yaşanan çek kırdırma skandalı bununla da bitmiyor. Şişli Belediyesi, çeki belediyeye mal alımı olarak gösterdiği için Kayacan İş Güvenliği isimli firmaya fatura kestiriyor. Kesilen faturalar neticesinde de çek ilgili firma tarafından kaşeleniyor.

Çeki tahsil edemeyen Şişli Belediyesi, aynı zamanda İş Güvenliği firması tarafından kesilen çek tutarı kadar faturayı da ödemek zorunda kalıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir