Premier Lig takımları Chelsea, West Bromwich ve Brighton, Uğurcan Çakır için kapışıyor!

featured

Abdullah Avcı ile çıkışını sürdüren Süper Lig’in forma ekiplerinden  Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır‘ın talipleri artıyor. Performansıyla İngiliz kulüplerinin dikkatini çeken Uğurcan Çakır,ın gelecek sezon Premier Lig‘e transfer olma şansının yüksek olduğu söyleniyor. Bir süredir Chelsea‘nin de gündeminde olan milli kaleci Uğurcan Çakır, yükselen performansıyla West Bromwich ve Brighton‘ın da dikkatini çekti. Genç kaleci  için İngiliz kulüpleri yakın takipte olacak.

24 yaşındaki Uğurcan Çakır, bu sezon Trabzonspor’la çıktığı 22 maçta kalesinde 24 gol gördü.

 

UĞURCAN ÇAKIR’IN KARİYER BAŞLANGICI

1996 yılında Antalya’da doğan Uğurcan Çakır futbolculuk kariyerine ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla başladı. Çekmeköyspor’da amatör olarak 1 sezon oynadıktan sonra 1461 Trabzon takımının altyapısına transfer oldu.

Trabzonspor’un pilot takımı olan 1461 Trabzon’da oynadığı sırada Trabzonspor’un dikkatini çeken Uğurcan Çakır, 2012 yılında Trabzonspor’un altyapısına dahil oldu.  2014-2015 sezonunda A takıma katılan isimler arasında Uğurcan Çakır da vardı. A takıma yükseldiği ilk sezon forma şansı bulamayan Uğurcan Çakır’ın önünde İbrahim Demir, Zeki Ayvaz, Onur Kıvrak ve Fatih Öztürk gibi isimler vardı. Forma şansı bulamadığı için U-21 takıma gönderildi. Burada 8 maç oynadıktan sonra Trabzonspor’un Zeki Ayvaz ve Onur Kıvrak ile yollarını ayırmasının ardından Uğurcan Çakır, 17 yaşında A takıma çağırıldı. Trabzonspor ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Uğurcan Çakır, 30 Temmuz 2015 tarihinde Trabzonspor ile ilk maçına Rabotniçki karşılaşmasıyla çıktı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Alt yaş kategorilerinde toplam 9 maçta millî takım forması giyen Çakır, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi oynanan Arnavutluk ve Moldova maçları öncesinde açıklanan A milli takım aday kadrosuna Şenol Güneş tarafından ilk kez davet edildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir