Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama: “Pençe Kartal-2 Harekatı’nda 33 terörist etkisiz hale getirildi”

featured

Milli Savunma Bakanlığı‘ndan (MSB), Kuzey Irak Gara‘da devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı‘na ilişkin önemli açıklamalar yapıldı.

 

 

Pençe Kartal-2 harekatında 3 şehit haberi…

Irak’ın kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 harekatında teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatında teröristlerle çıkan çatışma sonusu iki askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını açıklamıştı.

Yapılan ikinci açıklamada yaralı askerlerden Komando Yüzbaşı Ertuğ Güler’in de şehit olduğu haberi duyuruldu.

 

Bölgede tespit edilen terör hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendiği teröristlere ağır darbe vurulduğu ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine,Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz” denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yaptığı açıklamada: “Kahraman silah arkadaşlarımız, 10 Şubat’ta şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” ifadelerini kullandı.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir