Meral Akşener’in ‘zevzeklik’ dediği bildiriye imza atarım demişti: İYİ Partili Aytun Çıray partideki bildiri krizi ile ilgili konuştu

featured

104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘zevzeklik’ olarak nitelemiş, Akşener’in sözleri parti içinde krize neden olmuş, Akşener’in sözlerinin aksine Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray bildiri hakkında ‘altına imzamı atarım’ ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca İYİ Parti İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun bildiriyi darbe iması olarak değerlendiren paylaşımına Kurucular Kurulu üyesi İlay Aksoy tepki göstermiş ve “AKP bile AKP’ye bu kadar yardımcı olamadı” ifadelerini kullanmıştı.

‘ALTINA İMZA ATARIM’ DİYEN ÇIRAY KONUŞTU

İYİ Parti içindeki ‘bildiri’ krizi basınada yansırken; Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, açıklamalarda bulundu. BBC Türkçe’ye konuşan Çıray, bir ayrılık durumunun söz konusu olmadığını söyledi ve yaptığı paylaşımın arkasında durdu.”O metnin içeriğini okursanız geçmişten beri benim de eleştirdiğim konular” diyen Çıray sözlerine şöyle devam etti:

“İçindeki metne hukukçularımız da baktı, o metinde en ufak bir darbe iması görmedik. Mantar tabancası ile mi darbe yapacaklar, emirlerinde bir tek er yok. Ancak açıklanış üslubu olarak tasvip etmiyoruz. Haklı ve en ufak bir kötü niyet gütmemiş olsa dahi, gecenin bir saatinde yapılan böyle bir açıklama, milletimizin şuur altındaki darbe korkusunu tetikleyen bir açıklama olmuştur. Saat olarak, üslup olarak bunu eleştiriyoruz.”

”BİR KOPUKLUK OLDUĞU GÖRÜŞÜNE KATILMIYORUM”

Çıray yapılan açıklamalar karşısında, partinin oy tabanından kopmalar olabilir mi sorusuna, “Tabanla yönetim arasında bir kopukluk olduğu görüşüne katılmıyorum” yanıtını verdi.

Meşruiyetçi bir parti olduklarını vurgulayan Çıray, “Bizim en büyük iddiamız özgürlükçü demokrasi, anayasal bir hukuk devleti, bu bizim çizgimiz. Bu çizginin karşısına ne çıkarsa biz de ona karşı çıkacağız. Parti tabanı da böyle düşünüyor, biz de böyle düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

”ORTAK PAYDAMIZ MEŞRUİYET”

Aytun Çıray, parti yönetimindeki farklı sesleri tabana anlatma konusunda da bir çaba içinde olunacağını söyledi.
Aytun Çıray, “Genel başkan başta olmak üzere yönetim olarak ortak paydamız meşruiyet ve anayasal hukuka saygılı olmak. Genel başkanımız grup konuşmasında bunları anlatacak” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir