Masumlar Apartmanı Naci’nin hastalığı beyin tümörü mü? Sebebi Safiye ile ayrıldıkları o kaza mı? Naci ölecek mi?

featured

Masumlar Apartmanı Naci karakteri diziye girmiş ve Safiye’nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Tansel Öngel’in hayat verdiği Naci karakterinin herkesten gizlediği bir hastalığı var. Naci ölmeden önce yeniden Safiye ile bir arada olmak istiyor ve bunun için de elinden geleni yapıyor. Fakat Naci’nin eski eşi de bir türlü onun peşini bırakmıyor ve Safiye ile aralarında hep bir engel olarak duruyor.

Bir anda tutulma yaşayan ve vücudunun farklı kısımlarını hissetmeyen Naci’nin hastalığı beyin tümörü mü?

BEYİN TÜMÖRÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Beyin tümörünün büyüdükçe kafatasına, sinir uçlarına ve çevresindeki diğer dokulara bası yapar. Bu nedenle belirtiler de tümörün büyüklüğü, yerleşim yeri ya da türüne göre değişmektedir.

Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir?

Kafa kemiği içindeki beyin ve diğer hassas dokuları üzerinde bir kask görevi görür. Bu nedenle kafa kemiklerinin tam olarak birleştiği (2 yaş) zamanda genişlemeye uygun bir anatomik yapıya sahip değildir.

Beyin tümörleri bu hassas kafa içi yapılarının arasında alan kaplayan lezyonlar olarak görülür ve büyüklükleri arttıkça çevre dokulara bası yapmaya başlarlar. Beyin içindeki kütle yavaş büyür ve tümör sinsi gelişir. Belirtisiz bir dönemi takiben büyüyen kütle bası yaptığı yapıların özelliklerine göre belirtiler ortaya çıkmaya başlar.

Beyin tümörünün ilk belirtisi genellikle artmış kafa içi basıncına bağlı görülen şiddetli baş ağrılarıdır. Baş ağrıları ağrı kesicilere yanıtsızdır ve hastalık ilerledikçe şiddet artma eğilimindedir.

Beyin tümörlerinde en sık görülen belirtiler:

·    Baş ağrısı: Sabahları baş ağrısı uyanmak, eskiden baş ağrısı şikayeti olmayıp yeni başlamış şiddetli baş ağrısı (özellikle gece görülen tipte),
·    Baş ağrısına eşlik eden bulantı ve kusma,
·    Görme bozuklukları olan çift görme, bulanık görme veya şekillerin kayması gibi şikayetler ortaya çıkabilmektedir. Bu tarz şikayetlerde bir göz doktoruna başvurularak şikayetlerin göz veya beyin kaynaklı olduğu araştırılmalıdır.
·    Nöbetler, tüm vücudu etkileyebilir veya kol ve bacaklarda seğirme olarak adlandırdığımız kaslarda spazm veya kasılmalar olabilir.
·    Hareket ve denge sorunları özellikle tümörün olduğu bölgeye göre ayakta iken sorun yaratabilir.
·    Konuşma ve kişilikte değişikler, yine tümörün olduğu alana göre sorun yaratabilir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir