Maden mühendisi Canan Tosun’a saldıran “patronun oğlu” Fatih Uslu serbest bırakıldı…

featured

Balıkesir Marmara Adası’ndaki bir mermer firmasında çalışan maden mühendisi Canan Tosun, patronun oğlu Fatih Uslu’nun saldırısına uğradı.

Tosun, Fatih Uslu’nun kendisini fabrikaya kilitledikten sonra yere yatırıp darp ettiğini ve kaçmaya çalışırken bıçakla kovaladığını, işçilerin araya girmesi sonucu kurtulduğunu belirtti. Çeşitli yerlerinden darp edilen Tosun’un kolu hastanede alçıya alındı. Fatih Uslu ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Tosun’un yanında olduklarını belirterek, “Şiddet uygulayan Fatih Uslu derhal tutuklansın” çağrısı yaptı. Açıklamada “Ülkemizde son yıllarda giderek artan ve ağırlıklı olarak kadını hedef alan şiddet ne yazık ki işyerlerine de sıçramış, işyerinde yaşanan şiddet için de ‘cezasızlık’ uygulaması söz konusu olabilmiştir. TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak, üyemiz Canan Tosun’un yanında olduğumuzun, kendisine uygulanan şiddette sorumluluğu bulunan kişilerin gereken cezayı almaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Toplumsal alanda artan şiddetin bir yansıması olarak değerlendirdiğimiz işyerinde yaşanan patron şiddetini kınıyor, şiddet uygulayanlara yönelik cezasızlık uygulamasının son bulmasını talep ediyoruz” denildi.

Kaynak: Gazete Duvar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir