KYK yurt ücretini yatırmak isteyen üniversiteliler, Ziraat Mobil’e girince şok geçiriyor! Ziraat Mobil ne zaman düzelecek?

featured

KYK yurdunda barınmak için başvuran üniversite öğrencileri müjdeli haberi bu sabah aldı.

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 6 kademeden oluşan yurtlara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler depozito ödemelerine başladı.

YURT ÜCRETLERİ NASIL ÖDENİR?

Yurt kaydı yapmak için ilk kayıt ücreti yatıracak olan öğrenciler ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden, banka şubelerinden ve mobil uygulamasından yapabilirler.

Ödeme yapmak için Ziraat Bankası ödemeler ekranına geçip ardından eğitim sınav ve üniversite ödemeleri sekmesinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra açılan ekrandan  KYK ödemeleri işaretlenecek yönlendirilen sayfadan da yurt ödemeleri seçilecek. TC no yazarak sorgulama yaptıktan sonra ödemeniz gereken tutar ekranda çıkacak.

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK ŞOK

KYK yurt icretini yatırmak için Ziraat Mobil uygulamasına giren birçok öğrenci, başkalarına ait bilgilerle karşılaştı.

Sorunun ne zaman düzeleceğine dair henüz Ziraat’ten bir açıklama yapılmadı.

İşte mağduruiyet yaşayan öğrencilerin paylaşımları:

https://twitter.com/gul3rc/status/1438422360466632706?s=20

https://twitter.com/theezgisng/status/1438411390931324932?s=20

https://twitter.com/_heliin/status/1438421047490064386?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir