Diyarbakır’da kayıp olarak aranan Kübra Ekin hakkında şok detay! Mehmet Berat Kağanarslan cinayetinin şüphelisi çıktı…

Diyarbakır'da 13 Kasım'dan beri kendisinden haber alınamayan ve bulunması için çalışma başlatılan Kübra Ekin'in, Bismil ilçesinde öldürülen Mehmet Berat Kağanarslan cinayetinde şüpheli olarak arandığı ortaya çıktı.

featured

Kübra Ekin, 13 Kasım günü Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde birlikte yaşadığı annesi Rahime Özdemir’e ‘alışverişe gidiyorum’ diyerek evden ayrıldıktan sonra sırra kadem basmıştı.

Kızının bulunmasını isteyen Rahime Özdemir, ‘soruşturmanın etkin yürütülmesi için Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’ne başvurmuştu. Basına da yansıyan olay sonrası Ekin’in bulunması için özel ekip kurulmuştu.

Diyarbakır’da günlerdir haber alınamayan Kübra Ekin kaçırıldı mı? Annesinden şok açıklamalar…

CİNAYET ŞÜPHELİSİ ÇIKTI

Bismil’e 17 kilometre uzaklıktaki Tatlıçayır köyü mevkisinde 5 Kasım günü köylüler tarafından arazide Mehmet Berat Kağanarslan’ın cesedi bulundu.

22 Ekim’de ailesi tarafından kayıp başvuruş yapılan Kağanarslan’ın öldürülüp, cesedinin yakıldığı belirlendi. Olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), 14 şüpheli tespit etti.

Adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 7’si tutuklanırken 4’ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre, şüphelilerinden S.Ç.’nin 15 Kasım’da silahla vurularak cinayete kurban gittiği tespit edildi, 1 şüphelinin yurt dışına çıktığı, diğer şüphelinin ise mayıs ayında Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi’nde marketten ekmek alıp dönerken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradığı beyanıyla basında gündem olan Kübra Ekin olduğu belirlendi.

BİRLİKTE PASAPORT BAŞVURUSU YAPMIŞLAR

Yapılan araştırmada, Kübra Ekin’in, Kağanarslan cinayetinin asli şüphelilerinden tutuklanan F.F. ile birlikte 9 Kasım’da aynı gün pasaport müracaatı yaptığı ve Ergani ilçesinde olduğu tespit edildi. Ekin’in en son Hazro ilçesi civarında görüldüğü bildirildi. Kübra Ekin’in yurt dışına kaçan şüpheliyle birlikte gittiği değerlendiriliyor.

Bu arada Kübra Ekin’in kıyafetinden dolayı saldırıya uğradığını beyan etmesi üzerine polis ekiplerince yapılan çalışmayla şüpheli olarak tespit edilen Ö.A.’nın yakalandığı ortaya çıktı.

Emniyete davet edilen Ekin’in ise teşhiste, ‘O, olup olmadığını bilmiyorum’ deyince Ö.A.’nın serbest bırakıldığı ifade edildi.

Ekin’in bulunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kurulan özel ekiplerin yoğun çalışması halen devam ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir