Kitapyurdu ‘hack’lendi mi? Kullanıcıların mail adresleri ve kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddia edildi!

featured

Ekşi Sözlük’te açılan “22 şubat 2021 kitapyurdu hesaplarının hacklenmesi” başlığında, Kitapyurdu sitesinin hack’lendiği ve dolayısıyla çok fazla kullanıcının hesaplarının da ele geçirilerek kişisel bilgilerinin internette yayınlanmaya başladığı belirtti. Hacker, “Zenginden alıp fakire veriyorum” düşüncesini savunurken, binlerce kullanıcının zor durumda kaldığını anlamak da zor değil.

Siteye üye olanlardan biri, bu hack’lenme sonrasında hesabında biriken puanların kullanıldığını söylüyor. Biriken puanlar, para yerine kullanılarak alışveriş yapılmasına imkân sunuyor. Bildiğiniz gibi bu yöntem, pek çok farklı yerde aynı işliyor.

Ek olarak, Eksisözlük’te paylaşılan ve hacker’a ait olduğu belirtilen bir konuşma görüntüsü de şöyle:

Çalınan hesaplar Telegram aracılığı ile paylaşılmış

Aldığı e-postadan sonra alışveriş yapan kişininin adresini ve telefon numarasını kargo adresi olarak girdiğini fark eden mağdur kullanıcı, işlemi gerçekleştiren kişi ile mesaj yoluyla iletişime geçti.

Daha sonra hesabı çalınan kullanıcı, alışverişi yapan kişinin 18 yaşında biri olduğunu ve hesaba bir Telegram grubu aracılığıyla rastladığını belirten cevap aldığını belirtti.

Bu konuşmadan sonra çalınan hesapların paylaşıldığı grubu bulup yöneticisi ile iletişme geçen kullanıcı, paylaşımın durdurulmasını talep ettiğini ancak bu isteğinin kabul edilmediğini ve ilginç yanıtlar aldığını ifade ediyor.

Konuya dair detaylı bir paylaşım yapan kullanıcı, gerçekleşen olaya dair ekran görüntüleri de paylaştı. Hesabından gerçekleştirdiği alışverişe dair dekontu da paylaşan kullanıcı şimdilik 10 bine yakın hesabın çalındığını düşünüyor.

Ayrıca olaydan sonra Kitapyurdu’nun sitesine ulaşamadığını da bildiriyor.

Bundan birkaç gün önce, Twitter Türkiye gündemindeki başlıklardan bir tanesi de yüksek kitap fiyatlarıyla ilgiliydi. Binlerce kitap sever, zaten ülkede kitap okuyan kesimin az olduğunu, maddi sıkıntılar yaşandığını ve bu sebeple de kitapların fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini savunuyordu.

Konu hakkında Kitapyurdu’ndan henüz bir açıklama gelmedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir