Karabük’te bayat ekmek satan fırın ekonomik krizi gözler önüne serdi

featured

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ve CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın Karabük’te esnaf ziyaretinde bulundu.

Esnaf ziyaretinde ise bir fırının camında asılı olan ilanlar dikkat çekti. Fırının camında ”Ekmek 1.10”, ”Bayat 0.70” yazması, vatandaşın ekonomik sıkıntısını gözler önüne serdi.

Fırının görselini CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından paylaştı. Öztrak’ın paylaştığı gönderide fırının camında ekmek ve bayat ekmek fiyatlarının yazılı olduğu görüldü. Öztrak, “Erdoğan’ın bugün grubunda yaptığı 19 yılın savunmasını çöpe atan, tek karelik görüntü.
Yer: Karabük
Ekmek: 1 lira 10 kuruş.
Bayat Ekmek: 70 kuruş” dedi.

Erdoğan: “Türkiye’de evine ekmek götüremeyen mi var?”

MHP, 16 Ekim 2020 tarihinde ekmek fiyatlarındaki artışa tepki olarak askıda ekmek kampanyası başlatmıştı. MHP Lideri Bahçeli, “Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Komşusu açken tok yatan bizden değildir” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasıyla ilgili olarak “Bırakın Allah’ınızı severseniz ya… Ya böyle bir şey var mı Türkiye’de ya… Yani bugün evine ekmek götüremeyen biri var mı Türkiye’de ya… İnanıyor musunuz bunlara?” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir