İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek: “Kız kardeşime gözümün önünde tecavüz etmekle tehdit ediyordu.”

featured

Antalya’da çıplak bir şekilde işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden kocası Ramazan İpek’i (36) öldüren Melek İpek (31), ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya İpek, tutuklu bulunduğu Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Duruşma salonunda Ramazan İpek’in yakınları ile Melek İpek’in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmayı kadın örgütleri de takip etti.

“Kızımı da dövüyordu”

Savunmasında erkek şiddetini anlatan Melek İpek, şunları söyledi:

“Beni dövmesi için bir sebep olmuyordu. Şakalaşırken, gece rüyasında onu terk ettiğimi görür, kalkar beni döverdi. 8 yaşındaki büyük kızımı da döverdi. Ama ağlayamıyordu. Çünkü ağladığında daha çok dayak yiyordu. Ama artık utanmadan, korkmadan tüm yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.

“Tek hayalim matematik öğretmeni olmaktı. Çok başarılıydım. Arkadaşlarımın ısrarıyla eşimle görüştüm. Askerden yeni gelmişti. Eşim beni düğünde görmüş, beğenmiş. Birkaç ay görüştük. Babamdan bir tokat bile yememiştim. Henüz arkadaşlık aşamasındayken kıskançlıkları başlamıştı ve şiddet başladı. 3 aylık arkadaşlığımı bitirmek istedim. ‘Hayallerim var’ dedim. Okumak istediğimi söyledim. Arkadaşlarım vasıtasıyla son kez görüşme teklifini kabul ettim.

“Son kez teklifini kabul ettim ve ilk kez o gün okula gitmedim. Beni Ekşili Mahallesi’ndeki Ekşili Göleti’ne götürdü. Gündüz vakti etrafta kimse yoktu. Motordan iner inmez bana saldırdı ve beni soymaya başladı. Çığlık attım. Bağırdım, kurtulmaya çalıştım. Sesimi kimseye duyuramadım.

“Bana iyi davranıyordu, evleneceğimizi söylüyordu. Ailesi ile kavga etti. Ailesi evden kovdu. Evlenmemize önce karşı olan babam, sonra kabul etti.

“Aileme bana yaptıklarını söylemedim. Lise üçüncü sınıfı bitirdim. Ailesi istedi ve bir süre sonra nişan yapıldı. Nişanlıyken görünür yerlerime vurmuyordu. Ailemin yanında bir yıl kaldı. Bana şiddeti daha nişanlıyken başlamıştı. İstemediğim ilişkiden dolayı evlenmeye mecbur hissediyordum. Bu nedenle de aileme bir şey diyemiyordum. Ailesini çağırdık ama düğünümüze gelmediler.

‘Okulu bırakmak zorunda kaldım’

“Bir yıl nişanlı kaldıktan sonra 2008 yılında nikah kıydık. O zaman da dargındık. Düğünden sonra babam evimizi dizdi ve sonrasında evimize geçtik. Eşim güvenlik olarak çalışıyordu. Ben de bir süre çalıştım. 2010 yılında eşimi ikna ederek üniversite sınavına girdim. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümünü kazandım ama eşimin kıskançlığı yüzünden 1 buçuk yıl okuduktan sonra bırakmak zorunda kaldım.

“Hamileliğin ilk aylarında sıkıntı yaşamadık ama hamilelik ilerledikçe, doğuma yaklaştıkça çocuğa zarar vereceğini düşünerek beni ters ilişkiye zorluyordu. Ben her seferinde ağlıyordum ama kendisi zevk alıyordu…. ”

“Annemi, babamı ölümle tehdit etti. Özellikle kız kardeşime gözümün önünde tecavüz etmekle tehdit ediyordu. Çocuk olduktan sonra bu kez çocuğu öldürmekle tehdit etmeye başladı. Melike’nin gitmesi için çok ısrarcı oldum ama beni yine tehdit ediyordu.”

Kocasından her gün işkence gören Melek İpek: “Burada 27 gündür hiç dayak yemedim ve ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat”

Ne olmuştu?

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde Melek İpek meşru müdafaa hakkını kullanarak, kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Ramazan İpek’i av tüfeği ile vurarak öldürmüştü.

Jandarmayı arayıp teslim olan Melek İpek’in maruz kaldığı şiddetin izleri de yüzünde ve vücudunda görülmüştü.
Tutuklanan Melek İpek iddianamede yer alan ifadesinde, Ramazan İpek ile 12 yıl önce evlendiklerini belirtmiş, evlilik hayatı boyunca sürekli şiddet gördüğünü anlatmıştı.

Melek İpek’in çocukları: “Yaşasın, babam artık bizi dövemeyecek, artık gelmeyecek!”

İddianame

İpek’in iki çocuğu da iddianamede yer verilen ifadelerinde annelerinin anlattıklarını doğruladı.

İddianamede Ramazan İpek ile ilişkisi olduğu öne sürülen bir kadının da ifadelerine yer verildi. Kadın, maktulün eşi gibi kendisine de şiddet uyguladığını anlattı. Ramazan İpek’in kendisini ölümle ve ailesine zarar vermekle tehdit ettiğini söyleyen kadın, korktuğu için şikayetçi olmadığını belirtti.

Melek İpek hakkında “kasten öldürmek” suçundan hazırlanan iddianame 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, iddianamede, İpek’in 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir