İngiliz basını Liverpool’un Türk stoperi Ozan Kabak’a övgü yağdırdı!

featured

Son haftalarda ligde zor günler geçiren Liverpool, deplasmanda Wolverhampton’ı mağlup ederek moral bulurken maçın yıldızı Ozan Kabak oldu.

90 dakika sahada kalan Milli futbolcu, 6 top uzaklaştırma, %86.8 pas isabeti ile oynarken 3’er kez ikili mücadele ve hava topu mücadelesi kazandı. Liverpool, maçtan sonra Twitter hesabından genç futbolcu için ‘Büyük performans!’ derken Ozan Kabak’ın maçın oyuncusu seçildiğini açıkladı.

“Büyük bir başarıyla görevini tamamladı”

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp ise ”Ozan Kabak, Phillips ile üst üste ikinci maçına çıktı. Gerçekten çok iyi oynadı. Traore’nin müthiş bir hızı var, onu savunmak çok zordur. Büyük bir başarıyla görevini tamamladı.” sözlerini kullandı.

İngiliz basını, Ozan Kabak’ın performansı hakkında ”Oyunu çok zekice okudu, hamleleri çok yerindeydi. Geriden pas ile oyun kurma yeteneğini gösterdi. Phillips ile iyi bir uyum yakalamışa benziyor. Gerçek bir Liverpool oyuncusu gibi oynadı. Ozan Kabak eğer bu performansını sürdürürse Liverpool’da uzun vadeli kalabilir. Sezon sonunda bonservisinin alınması için bu performansını korumalı.” yorumları yapıldı.

“Ozan markette sepete eklenmiş bir transfer değil”

Liverpool’un eski oyuncularından, yorumcu Jamie Carragher da ”Ozan ve Phillips sürekli birbirlerine yardım etti. Stoper tandemi işte böyle olmalı. Savunmada müthiş bir ortaklık kurdular. Gece yaptıkları işte tam olarak buydu.” dedi.

Bir diğer İngiliz yorumcu Kevin Hatchard, ”İnsanlar, Liverpool’un acele bir şekilde Ozan Kabak’ı transfer ettiğini sanıyor. Öyle değil. Liverpool aylardır Ozan’ı izliyordu. Markette gezerken sepete öylesine atılan bir transfer değil. Araştırılarak, istenilerek yapılan bir transferdi.” diye konuştu.

İngiliz basınında Ozan Kabak hakkında neler söylendi?

İngiliz yazarlar ve yorumcular Ozan’ın Wolverhampton maçındaki müthiş performansını şu sözlerle değerlendirdiler:

Jamie Carragher – Sky Sports:

“Ozan ve Phillips, birbirlerine yardım etmek için her zaman oradalar. Stoper tandemi oluşturmak ve bir ortaklık kurmak tamamen böyle bir şey. Birbirlerinin yanlarındalar. Bu gece de yaptıkları buydu.”

Karl Matchet – Independent:

“Nat Phillips – Ozan Kabak ortaklığı güzel bir şekilde başladı ve özellikle Ozan, güvenilir bir performansla büyük bir adım attı.”

Kevin Hatchard – talkSPORT:

“İnsanların Ozan Kabak ile âniden sözleşme imzalanmış gibi davranmasını garip buluyorum.

“Liverpool, aylardır onunla temastaydı. Süpermarkette ürünler arasında gezerken sepete gelişi güzel şekilde sepete doldurulan bir transfer değildi.”

The Athletic yazarı Michael Cox, Hatchard’ın ‘Süpermarket’ içerikli benzetmesine şu sözlerle yanıt verdi:

“Bu harika bir benzetme. Çünkü Liverpool kesinlikle en iyi maliyet/performans oranına sahip stoperleri her zaman gözden kaçırdı.”

Laim Bakker – Kickoff:

“Ozan Kabak iyi bir oyuncu olma potansiyeline sahip. Liverpool’a ilk katıldığında biraz acemiydi ancak kaliteli bir stoper haline gelmek için ihtiyaç duyduğu tüm araçlara sahip ve hâlâ sadece 20 yaşında.”

Paul Gorst – Liverpool Echo:

“Aferin Ozan Kabak! Genç bir meydan okuma.”

Brothaman – Morning Star:

“Nat Phillips ve Ozan Kabak, kendinden oldukça emin görünüyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir