Göksel Gümüşdağ, İrfan Can Kahveci transferinin perde arkasını anlattı… “7 milyon euro nakit aldık…”

featured

Milliyet Gazetesi yazarı Atilla Gökçe‘ye konuşan Başkan Gümüşdağ, çok konuşulan İrfan Can Kahveci transferinin detaylarını anlattı.

Galatasaray ve Fenerbahçe‘nin transfer listesinde ilk sırada yer alan İrfan Can Kahveci, 1 Şubat’ta Fenerbahçe‘ye imza atmış ve sarı-lacivert formayı giymişti.

Transferin ardından Medipol Başakşehir Başkanı Göksek Gümüşdağ, İrfan Can Kahveci için Fenerbahçe ile yaptıkları transfer görüşmelerinin detaylarını ilk kez açıkladı.

Göksel Gümüşdağ, “7 milyon euro nakit aldık. Deniz Türüç’ün bonservisini aldık, Tolga Ciğerci’yi aldık. İrfan’ın dış satışından yüzde 20 net pay için anlaştık. Fenerbahçe şampiyon olursa ayrıca 1 milyon euro alacağız” ifadelerini kullandı.

İRFAN CAN KAHVECİ KİMDİR?

 

Futbola 7 yaşında Gençlerbirliği Futbol Okulu’nda başladı. Futbol okulunda geçirdiği yıllardan sonra seçmelerde kendini göstererek Gençlerbirliği Altyapısına giren İrfan, Fuat Çapa döneminde Gençlerbirliği ile profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzaladı ve 2012-2013 sezonunda Gençlerbirliği A2 takımında düzenli olarak forma giymeye başladı.

2012 yılının başında Hakan Tecimer yönetimindeki Türkiye 17 yaş altı millî futbol takımına çağrılan Kahveci, Türkiye formasını ilk olarak Azerbaycan’a karşı giydi. 4-0 galibiyetle biten o maçta bir asist yaptı. Bir sonraki Ukrayna maçında da forma giyen İrfan, ilk millî golünü kaydetti. Türkiye U-17 takımında toplamda 7 maçta forma giyip 1 gol kaydeden İrfan, Türkiye U-18 takımında 4 kez, Türkiye U-20 takımında ise 3 kez forma giymiştir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir