Erdoğan, Muharrem İnce’nin istifasından memnun: “CHP parçalanmaya başladı”

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAK Parti‘nin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Sözlerinin başında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlere dikkat çeken Erdoğan, “Temizlik, mesafe ve maske kurallarına riayet ederek yürüttüğümüz kongrelerimiz büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşiyor. Kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Bizim siyasetimizin temelinde elbette asırlardır elden ele aktarılan bir büyük dava vardır. Bu davanın mayası, medeniyetimize, ülkemize, milletimize hizmet etme anlayışıyla yoğrulmuştur” ifadesini kullanan Erdoğan, AK Parti kadrolarının ilk günden beri hep bu anlayışla gece gündüz çalıştığını belirtti.

“Hiçbir sıfat, hiçbir görev, hiçbir konum davamıza yaptığımız katkıdan daha büyük değildir. Partimizin tüm kademelerinde gerek vazifelerine devam eden, gerekse yeni görev üstlenen kardeşlerimizden azimli ve verimli çalışmalar bekliyoruz” diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

‘CHP’nin başındaki zatın herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük, tek parti devriyle yarışır hale geldi’

Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’ye birtakım eleştirilerde bulundu. “Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemedi. Parçalanmaya başladılar. CHP kendi hükmü şahsiyeti için ne yapıyor diye baktığımızda karşımıza boşluk çıkıyor. Hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez” görüşünü dile getiren Erdoğan, Muharrem İnce‘nin istifasına atıfla şunları kaydetti:

“CHP’nin tek işi terazisinin kefelerine yerleştirdiği partileri dengede tutarak, kurduğu kirli ittifakı dengede tutmaktır. CHP’nin başındaki zatın herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük, tek parti devriyle yarışır hale geldi. Tek başarı hikayesi partisinin başına kasetle gelmek olan kişinin, partisindeki taciz, tecavüzü kapatmasını da kendi karakterine veriyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir