Elon Musk ve Çin Merkez Bankası Bitcoin’i tepetaklak etti! “29 bin dolara kadar düşebilir” uyarısı…

featured

Bitcoin ve kripto paralarda deprem devam ediyor. 14 Nisan’da 64.854 dolar ile görülen zirvenin ardından zayıf seyreden Bitcoin’e ilk darbe TESLA CEO’su Elon Musk’tan geldi. Musk’ın açıklamalarıyla önce 50 bin dolar ardından 46 bin dolar desteğini kıran Bitcoin 42 bin dolara kadar çekilmişti. Son gelen Çin haberiyle ile de Bitcoin 40 bin dolar psikolojik desteğinin altına sarktı.

Bitcoin’de bu hareketle beraber piyasa değeri yaklaşık 750 milyar dolara kadar çekilirken, kripto para piyasasındaki Bitcoin’in dominance’sı 40.91 seviyesinde gerçekleşti. Bitcoin’in 64.854 dolar ile tarihi zirve yaptığı sıralarda, piyasa değeri 1.184 milyar dolar seviyesindeydi.

Bitcoin’de düşüş fitilini Elon Musk ateşledi

Tesla’nın Ceo’su Elon Musk, geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla piyasaları salladı. Tesla’dan daha önce yapılan açıklamaya göre, Bitcoin ödeme aracı olarak kullanılmasının kabul edildiği bildirilmişti.

Gece saatlerinde sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada Musk, daha önce Tesla’nın Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul ettiği Bitcoin’in ödeme aracı olarak kullanılmasının askıya alındığını bildirdi.

Elon Musk, karara gerekçe olarak ise Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından dolayı çevreye verilen zararı gösterdi.

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle en kötü emisyona sahip kömürün hızla artan kullanımı konusunda endişeli olduklarını vurguladı.

Çin’de ödeme ve finans hizmeti veren kuruluşlar için kripto para işlemleri yasaklandı

Çin’in ödeme ve finans hizmeti veren kuruluşların kripto para işlemi yapmasını yasakladığı bildirildi. Konuya ilişkin olarak Çin Bankacılık Birliği, Ulusal İnternet Finans Birliği ile Ödeme ve Takas Birliği’nden ortak olarak yapılan açıklamada bankalar ve online ödeme kanallarının müşterilerine kripto paralarla ilgili bir hizmet sunamayacağı açıklandı.

Yayınlanın bildiride son günlerde kripto para birimlerinin sert biçimde yükselip düştüğü ve spekülatif işlemlerin arttığı vurgulanarak bu durumun bireylerin varlıklarının güvenliğini tehdit ettiği ve ekonomik-finansal işleyişe zarar verdiği ifade edildi.

29 bin dolara kadar düşebilir

Çin’den bu haberin etkisiyle Bitcoin öncülüğünde kripto paralar çakıldı. Bitcoin, bununla beraber 38.604 dolara kadar çekildi. Bitcoin en son 8 Şubat 2021 tarihinde 37.988 doları görmüştü.

CNBC’nin “Chartmaster’ı”, Bitcoin (BTC)’in 29.000 dolara düşebileceğini ve geçmişteki düşüşlere paralel olarak mevcut desteği test etmeyi sürdürebilir.

Cornerstone Macro’nun baş piyasa teknisyeni Carter Worth ise Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada Bitcoin’de dip seviyenin daha uzakta olabileceği konusunda kripto para yatırımcılarını uyardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir