Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’de yaşanan darbe girişimi hakkında ilk yorum: “Demokrasi için bir yüz karası”

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

ABD tarihinde olmamış bir vaka ile karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Çünkü lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen Amerika’daki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır, bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminde tamamiyle sessiz kalan ve bu konuda çok farklı mesajlar yayınlayan ABD ve ABD medyası, özellikle Gezi olaylarında Amerika’nın medyasının biz siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, adeta tehditler savurmuştur, bizim sabrımız siyasiler olarak o zamanki tavrımız açık net ortadayken ABD’nin tutumu çok farklıydı. O zaman da işin başında demokratlar vardı, demokratlar ne ise cumhuriyetçilerin de şimdi aynı olduğunu gördük. Demokrasi için bir yüz karası olduğunu görüyoruz.

Devir teslim sakin bir şekilde yapılacaktır. Bundan sonraki süreçte sayın Biden’la Amerika huzur ve sükuna kavuşur. Böyle bir salgın döneminde inanıyorum ki hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde Amerika’nın çok farklı bir döneme girmesi gerekir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir