Canan Kaftancıoğlu’nun mühürlenen CHP İstanbul il binasına kaçak olarak girdiği iddia edildi

featured

Mührü kırılarak kullanılan kaçak binada, Canan Kaftancıoğlu başkanlığında toplantılar gerçekleştirilirken; CHP genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri, İstanbul milletvekilleri ve ilçe başkanları bir araya gelmeyi sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı mülkiyetindeki yapının bazı bölümlerinde ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yönelik site yönetimince şikayette bulunulması üzerine, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan denetim sonucunda, “onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı” tespitiyle bina mühürlenmişti.

Denetim tutanağında “şikayete konu basit tamir tadil kapsamını aşan ve projeye aykırı kısımların projesine uygun hale getirilmesi ya da ilgili mevzuata uygun şekilde tadilat projeleri düzenlenmesi” gerektiği belirtilmişti.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, CHP’ye “binayı ya eski haline döndürmesi ya da tadilat ruhsatı alması” için, Sarıyer Belediyesine de kaçak yapıyla ilgili gerekli işlem ve kontrolleri yapması için 4 Ocak’a kadar süre vermişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir