Bitcoin şifresini unutan Stefan Thomas’ın iki hakkı kaldı, şifreyi hatırlayamazsa 220 milyon dolarını kaybedecek!

featured

Kripto para birimleri ve bunların arasında en ünlüsü Bitcoin, yatırımcıların ilgisini yoğun bir şekilde cezbediyor. Bu yeni yatırım aracı, beraberinde yeni saklama çözümlerini de gündeme getirirken doğal olarak yeni problemler de ortaya çıkıyor.

Bu sorunların en başında ise hatırlanamayan şifreler gelmekte. Yüklü yatırımlarını borsalar yerine yüksek güvenlikli sürücüler ve bulut tabanlı dijital cüzdanlar gibi ortamlarda saklayan insanların başına gelen unutkanlık belası, milyarlarca dolar değerinde Bitcoin’e erişilememesine neden oldu.

140 MİLYAR DOLARLIK BITCOIN BOŞTA

“Milyarlarca” ifadesini açmak gerekirse; tahminen bu meblağ 140 milyar dolar civarında. New York Times’ın haberine göre, mevcut 18.5 milyon Bitcoin’in yaklaşık yüzde 20’si erişilemeyen cüzdanlarda sahiplerinin kendilerine ulaşmasını bekliyor.

İKİ HAKKI KALMIŞ

Haberde hikayesi anlatılan isim ise Stefan Thomas. Almanya doğumlu olan ve yaşamını San Francisco’da sürdüren talihsiz programcı, daha sonra kaybedeceği bir kağıda not ettiği şifresini hatırlama çabalarının sonuç vermediğini ve toplamda iki kez daha şifre girme hakkı kaldığını anlattı. Kalan iki denemesinde de başarısız olursa cüzdanı kalıcı olarak kilitlenecek ve yaklaşık 220 milyon dolar değerindeki 7 bin 2 Bitcoin’ine bir daha erişemeyecek.

7 BİN 2 BITCOIN HEDİYE EDİLMİŞTİ

Thomas, IronKey olarak bilinen küçük bir harici diskte yatırımını muhafaza ediyor. IronKey, kullancılarına 10 hak verirken en çok kullandığı sekiz şifre kombinasyonunu giren ancak başarısız olan Thomas ‘Yatağıma uzanıp düşünüyordum; sonra yeni bir stratejiyle bilgisayarın başına geçiyordum, işe yaramıyordu ve yine çaresiz kalıyordum’ dedi. 2011’de İsviçre’de yaşadığı dönemde ‘Bitcoin Nedir?’ başlıklı bir animasyonlu video yayınlayan Thomas’a ödül olarak 7 bin 2 Bitcoin verilmişti. Thomas, aynı yıl şifresini kaybetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir