Binance kullanıcıları dikkat! Şok tasfiye kararı…

featured

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, Avrupa için kısıtlama kararı aldı. Borsa, vadeli işlem ve türev ürün tekliflerini düşüreceğini açıkladı. Binance’in bu kararının arkasında ise regülasyonlar var.

Borsanın resmi sitesinden yaptığı açıklamada, regülasyonlar sonrasında oluşan baskı nedeniyle bu kararı aldığı belirtildi. Ayrıca karar; Almanya, İtalya ve Hollanda‘da hemen yürürlüğe girecek.

Vadeli işlem ve türev ürün tekliflerini kısıtlıyor

Kripto para borsası Binance’in kısıtlama kararı Almanya, İtalya ve Hollanda’daki kullanıcıları an itibarıyla etkiliyor. Borsa, üç ülkedeki kullanıcıların yeni vadeli işlem veya türev ürün hesapları açamayacağını belirtti. Aynı zamanda Binance’ten gelen açıklamada kullanıcıların açık pozisyonlarını kapatmak için 90 günü olduğu da söylendi.

Binance, Avrupa için aldığı kısıtlama kararını, ilerleyen dönemde diğer ülkelere de yansıtacaktır. Diğer yandan kısıtlamanın nedeni ise borsa üzerinde oluşan baskı oldu. Ülkelerin getirdiği düzenlemeler ve yeni kararlar, kripto para borsası üzerinde baskı oluşturdu. Ayrıca bu ayın başında Binance, dijital token satışlarını da durdurmuştu.

Para çekme işlemlerini sınırlamıştı

Kripto para borsası Binance’in üzerinde oluşan baskı nedeniyle daha önceki aksiyonu ise günlük para çekme işlemine sınır getirmek olmuştu. Günlük para çekme limitlerinde değişikliğe giden şirket, Sadece “Temel Hesap Doğrulama” işlemini tamamlamış kişiler için günlük para çekme limitini 0,06 Bitcoin olarak belirlemişti.

Günlük para çekme limitlerini 100 Bitcoin‘e çıkarmak isteyen kullanıcıların, “Kimlik Doğrulama” işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Transfer işlemlerini sorunsuz gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların, hızlı bir şekilde doğrulama işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Ancak pek çok kişi, güvenlik endişeleri nedeniyle olaya kuşkulu yaklaşıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir