İYİ Parti’nin ‘ortaya karışık kebap’a benzetilen “Ömer’in Yolu” reklamının arkasından Abdullah Gül çıktı!

featured

İYİ Parti’nin dördüncü kuruluş töreninde konuşan Meral Akşener’den, “Bize yeni Ömerler lazım” diyen Erdoğan’a: Hazreti Ömer’in Adaleti’ni, hep hatırımızda tutacağız. Ve söz olsun; İYİ Parti iktidarında, Ömer’in yolundan, asla ayrılmayacağız!” demişti.

Bu açıklamadan günler sonra Fatih Sultan Mehmet, Atatürk, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Bülent Ecevit’in yer aldığı “Ömer’in Yolu” reklam afişi kamuoyunda alay konusu olmuştu.

İYİ Parti’nin “ortaya karışık kebap”a benzetilen billboard afişleri dalga konusu oldu

Andy-Ar Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve İYİ Parti’nin ‘Hz. Ömerli reklamının mimarı Faruk Acar ise kampanya sürecinde her unsuru vatandaşlara sorduklarını söyleyerek reklam filmini savunmuştu.

Faruk Acar, İYİ Parti’nin ‘ortaya karışık kebap’a benzetilen reklamlarını savundu

FARUK ACAR VE ABDULLAH GÜL İLİŞKİSİ

Daha önce AK Parti çatısı altında seçim kampanyaları yürüten Faruk Acar’ın Meral Akşener’in teklifi üzerine İYİ Parti’ye katıldığı bir süre önce kamuoyuna yansımıştı.

SuperHaber’in haberine göre, daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını da yürüten Acar’ın İYİ Parti’ye transferiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre, Faruk Acar’ın Meral Akşener’e seçim kampanyalarında danışmanlık yapması konusunda talep Abdullah Gül’den geldi!

Gül’ün, Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR) Genel Müdürü İbrahim Uslu, Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici ve Andy-Ar Araştırma Şirketi’nin kurucusu Faruk Acar ile yakın ilişkileri olduğu ve bu isimlerden periyodik olarak rapor aldığı biliniyor.

Bu çerçevede, Abdullah Gül’ün son hamlesi, kuruluşuna önayak olduğu Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi’nden sonra, sağ seçmeni hedef alan bir diğer parti olan İYİ Parti’de de etkin olmaya çalıştığı şeklinde yorumlandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir