65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik seyahat yasağı kaldırılabilir! Ama bir şartla…

featured

Türkiye’de koronavirüs vakalarının patlak vermesi, can kayıplarının artması ve hastane doluluk oranlarının ürkütücü boyutlara ulaşması üzerine “kısmi kapanma” uygulaması hayata geçirildi. Söz konusu uygulamanın etkilerinin ise kısa süre içerisinde görüleceği tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk 2 haftasında vaka sayılarında herhangi bir düşüş yaşanmaması halinde daha sert önlemlerin uygulanabileceğini söylemişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs tablolarına göre, Türkiye’de günlük vaka sayıları yavaş yavaş azalmaya başladı. Koronavirüs testlerinin pozitiflik oranı, 14 Nisan 2021 tarihinde yüzde 20’den fazlaydı. Fakat son günlerde koronavirüs testlerinin pozitiflik oranı yüzde 18-19 düzeyinde seyretmeye başladı.

65 yaş ve üstüne seyahat izni gündemde

65 yaş üstüne getirilen seyahat yasağı da Bilim Kurulu’nda tartışılıyor.

Özellikle bu yaş grubundakilerin aşılanması ile hastalanma oranlarının çok düştüğü, kapalı yerde kalmalarının, açık havada bulunmalarından daha fazla risk teşkil ettiği görüşü ön plana çıkıyor.

En az bir ay süreyle kalmaları şartıyla 65 yaş üstünün, yazlıklarına veya köylerine gidebilmeleri için seyahat esnekliği gelebilir.

65 yaş ve üstü vatandaşlar dikkat!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelgede, 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı vatandaşların hafta içi belirli saatlerde sokağa çıkabilecekleri ifade edilmişti. Genelgede, 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10.00 ile saat 14.00 arasında sokağa çıkabilecekleri belirtilirken, 18 yaş altı vatandaşların ise saat 14.00 ile saat 18.00 arası sokağa çıkabilecekleri kaydedilmişti.  65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı esnasında toplu ulaşım araçlarıyla ya da özel araçlarıyla gerçekleştirmek istedikleri şehirler arası seyahatler için seyahat izin kurullarına müracaat etmeleri gerektiği aktarılmıştı.

18 yaş altı vatandaşların ise yanlarında vasi ya da veli olması şartıyla şehirler arası seyahatlerini yapabilecekleri ifade edilmişti.  65 yaş ve üstü vatandaşların, ayrıca şehir içerisinde metro, otobüs ve dolmuş gibi toplu ulaşım araçlarına binmelerine izin verilmeyeceği kaydedilmişti. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı esnasında 65 yaş ve üstü vatandaşların bakkal, market ve kasap gibi yerlere gitmelerinin de yasak olacağı belirtilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir