18 yıl sonra yeni kadroyla çekilen Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü filminin oyuncuları kimler? Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü konusu ne?

featured

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği, yıllarca kapalı gişe sahnelenen “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?” oyunu film oldu. Yılmaz Erdoğan, filmin fragmanını “9 Nisan’dan sonra ateş böceklerini görmeyen kalmayacak” notuyla Instagram’da yayınladı. 1948 yılında İstanbul’da üstün zekalı bir çocuk olarak dünyaya gelen Gülseren’in hikayesini konu alan Netflix üzerinden 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

504 kez sahnelendi

Yılmaz Erdoğan’ın imzasını taşıyan “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” adlı tiyatro oyunu ilk kez 1998 yılında sahneye konuldu ve 4 yıl boyunca aralıksız kapalı gişe oynadı. Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Zerrin Sümer, Sinan Bengier, Salih Kalyon, Ayberk Atilla, Bican Günalan ve Neslihan Yeldan gibi usta isimlerin kadrosunda yer aldığı , “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” oyunu 504 kez sahnelendi

Yeni kadroda kimler var?

Gülseren karakterini Demet Akbağ’dan 18 yıl sonra Ecem Erkek canlandırırken röportaj yapan muhabir rolünde ise Yılmaz Erdoğan yerine Atakan Çelik görülecek. Gülseren’in annesi Devrim Yakut, babası Engin Alkan, komünist amcası Ushan Çakır, dayısı ise Bülent Çolak olacak.

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü filminin konusu ne?

Film 1948 yılında İstanbul’da üstün zekalı bir çocuk olarak dünyaya gelen Gülseren’in, ailesiyle birlikte bulunduğu çevreye ayak uydurabilme çabalarını anlatırken, diğer yandan da Türkiye’nin bir dönemine ayna tutuyor.

1948 yılında İstanbul’da doğan Gülseren, dört rakamlı sayıları aklından çarpabilen üstün zekalı bir kadındır. Oyun 50 yıllık bir dönemde, arka planda Türkiye’nin panoroması eşliğinde Gülseren’in hayatından kesitler sunmaktadır.

DVD versiyonunda oyunun aralarına serpiştirilmiş Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan röportajları arasında, ateşböceklerinin (Lampyridae),teknoloji karşısında direnişi de izlenmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir