ARES Tersanesi ile Meteksan Savunma tarafından geliştirilen ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA), Katar’da aktif görevine başladı. Geçtiğimiz yıl imzalanan ihracat sözleşmesi kapsamında Türkiye, SİDA platformunun ilk kez yurtdışında satışını gerçekleştirmişti. Katar’da teslimatlar tamamlandıktan sonra sistemi test ve kabul aşamaları başarıyla sonuçlandı ve operasyonel olarak kullanıma sunuldu.

ULAQ 11 ISR/PSV konfigürasyonu, Katar Silahlı Kuvvetleri ile Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı için üretilen platformları kapsıyor. Görev kapsamında keşif, gözetleme, istihbarat ve kritik tesis güvenliği gibi sorumluluklar üstlenmesi planlanıyor. ULAQ’ın bu kapsamdaki uygulamaları, Türkiye’nin insansız deniz aracı ihracatı açısından stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Ares Tersanesi Genel Müdürü Oğuzhan Pehlivanlı, ihracat sürecine ilişkin şu değerlendirmeyi paylaştı: “ULAQ’ın ilk ihracat başarısını Katar gibi stratejik bir ortakla gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bu adım, ULAQ’ın uluslararası alanda kabul gördüğünün önemli bir göstergesidir. Kritik alt sistemler ile komuta-kontrol yazılımları ve haberleşme altyapısı millî imkanlarla geliştirilen ULAQ’ın Katar’a ihracatı, Türk insansız deniz sistemlerinin küresel ölçekte iddialı konumunu pekiştirmektedir. Önümüzdeki dönemde de ihracat hedeflerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz.”

ULAQ İnsansız Deniz Aracı Özellikleri
SPOR
27 gün önceSPOR
27 gün önceGÜNDEM
28 gün önceKÜLTÜR-SANAT
28 gün önceYAŞAM
28 gün önceYAŞAM
28 gün önceKÜLTÜR-SANAT
29 gün önce
1
ULAQ İnsansız Deniz Aracı Katar’da Göreve Başladı
2817 kez okundu
2
Oyun Oynayan Yapay Zeka “Nvidia NitroGen” Tanıtıldı
493 kez okundu
3
Performans Canavarı Honor Win Yakında Geliyor
451 kez okundu
4
PC ile Konsol Arasındaki Fark Kapandı
430 kez okundu
5
Şebeke Ölçeğinde Balon Bataryalar Yakında Yaygınlaşacak
414 kez okundu