Zonguldak’taki akran zorbalığında flaş gelişme: 4 öğrenciye ceza yağdı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki bir okulda sınıf arkadaşlarını dövüp hakaret eden 4 öğrenci emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi

featured

Zonguldak Karadeniz Ereğli’deki bir lisenin 11. sınıfında eğitim gören öğrencinin, sınıf arkadaşları tarafından oyun figürleri yapmaya ve şınav çekmeye zorlandığı, darbedildiği ve hakarete uğradığı görüntülerin sosyal medyada yer alması sonrası, ifadelerine başvurulan 4 öğrenci Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi. İfadelerinin ardından serbest bırakılan öğrencilere okullarından disiplin cezası geldi.

https://twitter.com/muhendisyenn/status/1608183227541344257?s=20&t=mFqZKfz8S3kxI0-HdFGFVQ

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Zonguldak Ereğli’deki okulumuzda akranları tarafından bir öğrencimize, İzmit’te de bir öğretmen tarafından öğrencilerine yönelik yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

10 GÜN UZAKLAŞTIRMA

Öte yandan olaya karışan 8, videoyu çekip paylaşan 2 öğrenci olmak üzere toplam 10 öğrenciye, 10 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ereğli Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde N.G. isimli öğrencinin arkadaşları tarafından darbedilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Zonguldak Ereğli’deki okulumuzda akranları tarafından bir öğrencimize, İzmit’te de bir öğretmen tarafından öğrencilerine yönelik yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımız ‘her türlü şiddete sıfır tolerans’ anlayışıyla süreci hassasiyetle yakından takip etmektedir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir