Zeydan Karalar’ın göçmen ikiyüzlülüğü! Avrupa’dan fon alırken övdüğü Suriyelileri, paraları tüketince kötülemeye başladı

CHP'nin göçmen politikasındaki ikiyüzlü tutumu genel başkandan belediye başkanlarına kadar sirayet etmiş durumda. CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AB fonlarından para almak için Suriyeli mülteciler için "Adana'nın işgücüne ihtiyacı var. Suriyeliler, artık bizim vatandaşımız olacaklar, birlikte uyum içinde yaşamalıyız" derken Genel Merkez'den gelen talimat üzerine 180 derece dönüş yaptı.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’nin Suriyeli sığınmacılar konusundaki tutarsız açıklamaları devam ediyor. Bir hafta ‘evlerine göndereceğiz’ dediği Suriyelilere diğer hafta ‘çifte vatandaşlık’ vermekten bahseden Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP’li belediye başkanları da fırıldak misali dönmeye başladı.

CHP’nin Suriyeliler konusunda ikiyüzlülüğünün belgesi ortaya çıktı: ‘Coğrafi çekinceyi kaldıralım’

ZEYDAN KARALAR’IN BÜYÜK DÖNÜŞÜ

Geçtiğimiz yıllarda Adana’da yaşayan Suriyeliler için projeler geliştiren, uyum ve entegrasyon sürecini hızlandırmak için çalışmalar başlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, aralarında Goal Global’in de bulunduğu pek çok uluslar arası yardım kuruluşundan milyonlarca dolar hibe aldı.

GÖÇ ÇALIŞTAYINDA “SURİYELİLER ARTIK KALICI” DEDİ

6 ay önce Adana Büyükşehir Belediyesi ve uluslar arası kuruluşlar ile “Göç Çalıştayı” düzenleyen Zeydan Karalar, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

Adana bir sanayi ve tarım kenti olduğu için 1990’a kadar göç edenlere aş, iş verebildi ve onlar kendilerini Adanalı saydı. Fakat daha sonra gelenlere istenilen seviyede iş, aş verilemediği için gettolaşmalar oluşmaya başladı. İstihdam edilemeyen her birey, uyum sorununu daha derinden yaşıyor ve toplumsal anlamda olumsuz durumlar oluşabiliyor.

Aldığımız Suriyeli göçü için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Adana’da resmi olmayan rakamlara göre 400 bin Suriyeli olduğunu biliyoruz. Seyhan Belediyesindeyken yaptığımız bir araştırmanın sonucuna göre; Adana’ya gelen Suriyeli göçmenlerin yüzde 50’sinden fazlasının, savaş sona erse bile ülkelerine gitmeyecekleri ortaya çıkmıştı. Biz de Suriye’den göçle gelenlerin minimum yüzde 60’ının artık bizim vatandaşımız olduğunu, bunu kabul etmemiz gerektiğini, birlikte uyum içinde yaşamamızın elzem olduğunu söyledik. İstihdamla ve uyumla ilgili uluslararası kuruluşlarla birlikte çok sayıda proje yaptık.

 

Savaş ekonomisi, iklim krizi, coğrafik nedenler, insanların yaşam koşulları, doğup büyüdükleri yerlerde yaşama olanağını kaybeden toplulukların varlığı gibi nedenlerden dolayı dünyada nüfus değişiklikleri olduğunu ve bunun Türkiye’de de yaşandığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Savaşlar elbette göçün önemli nedenlerinden biri ama bulundukları yerlerde karınlarını doyuramayan, bir gelecek inşa etme umudu olmayan insanlar da göç ediyor, ya da göç girişiminde bulunuyor. Göç dünyamızın sorunlarından biri olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

BUGÜN İSE HEDEFİNDE SURİYELİLER VAR

CHP Genel Merkezi’nden gelen talimatla 6 ay önceki sözlerini unutan Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar da lideri Kılıçdaroğlu’nu aratmayan bir döneklikle mülteci düşmanlığına soyundu.

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir canlı yayında “Adana’yı Suriyeliler kirletiyor” diyerek temizlik hizmetlerindeki başarısızlığını Suriyelilere yüklemeye kalkışan Karalar, başka bir programda ise “Suriyeliler vergi ödemiyor” çıkışında bulunmuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından lüks bir markaya ait 45 bin liralık alışveriş faturası ile gündem olan Karalar’ın belediye kasasından yaptığı kebap ziyafeti harcamaları da çok konuşulmuştu.

CHP’li Adana Adana Büyükşehir Belediyesi’nden 45 bin TL’lik hediye!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir