Zemin eleştirisi yüzünden Belhanda’nın fişini çeken Galatasaray yönetimi eleştirilerin hedefinde! Fatih Terim de zeminden dert yanmıştı…

featured

Galatasaray bugün yaptığı açıklamayla Faslı futbolcusu Younes Belhanda’nın sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettiğini duyurdu. Peki, 2017 yılından bu yana Galatasaray formasını giyen oyuncu ile kulüp yönetimi arasındaki ipler neden koptu?

Kulüp yönetimi sözleşme fesih kararını bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği yazıyla duyurdu.

Kararın gerekçesi olarak ise Belhanda’nın 7 Mart tarihinde Türk Telekom Stadı’nda Demir Grup Sivasspor ile oynanan maç sonrasında BeIN Sports’a verdiği röportajda söyledikleri gösterildi.

Galatasaray’da Younes Belhanda’nın sözleşmesi feshedildi! Belhanda olayında asıl sorun para mı?

Yoğun kar yağışı zemini olumsuz etkilemişti

Galatasaray’ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Stadı’nın zemini, etkili olan kar yağışı sebebiyle bozulmuş, 14 Şubat’ta Kasımpaşa karşılaşması sonrasında da eleştirilerin odağı olmuştu. Ardından eleştiriler Galatasaray’ın evinde oynadığı 27 Şubat’taki Erzurumspor ve 7 Mart’taki Sivasspor maçlarının sonrasında da devam etmişti.

Galatasaray Kulübü ise eleştirilerin ardından zemin şartları sebebiyle iç saha maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmeler yapmıştı.

Ancak basına yansıyan haberlerde stadın Karagümrük tarafından kullanılması ve bu yılki Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının burada oynanacak olması sebebiyle Galatasaray’ın olumsuz yanıt aldığı aktarılmıştı.

Galatasaray ise, 7 Mart’taki Sivasspor maçını Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynamak için Kasımapaşa kulübü ile görüşmeler yapmış ancak bu görüşmeler de yoğun fikstür sebebiyle olumlu sonuçlanmamıştı. Bunun ardından ise Sivasspor maçı Türk Telekom Stadı’nda oynanmıştı.

Fatih Terim de zemini eleştirmişti

Süper Lig’in 27. haftasında sahasında Erzurumspor’u ağırlayan Galatasaray’ın Teknik Direktörü Fatih Terim, kötü zeminlere vurgu yaparak, “Ben yayıncı kuruluşun yerinde olsam iyi olmayan sahalarda oynatmam. 21. yüzyılda hala sahayı konuşuyorsak bir sıkıntı var demektir. En küçük bir kar ve yağmurda o maç gittiği gibi diğer maçlara da yansıyor. Zemin bizim sahaya özgü bir durum değil. Alanya’yı tebrik etmek istiyorum, harika bir zeminde oynadık. Bugün 13’üncü gün, Kasımpaşa maçında sonra. Ama maalesef iyi şartlarda değiliz. Türkiye’de buna bir çözüm bulmak, bu felsefeyi değiştirmemiz lazım.” ifadelerini kullanmıştı.

Younes Belhanda’nın sözleşmesinin zemin eleştirisi yüzünden feshedildiğini savunan Galatasaray yönetiminin, Fatih Terim’e sessiz kalması büyük tepki çekti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir