Zelenskiy’den flaş açıklama: “6 bin Rus askerini öldürdük”

Ukrayna’nın direnişi ile birlikte uluslararası kamuoyunun gündeminden düşmeyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin açıklamalarını uluslararası medya kuruluşları “son dakika” ibaresiyle duyurdu.

featured

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamalarda bulundu. AB’ye seslenen ve “nötr” kalmayın mesajı veren Zelenskiy, “Rusya, füze, bomba ve roketlerle bizi ele geçiremeyecek” dedi.

UKRAYNA LİDERİ ZELENSKİY’DEN AÇIKLAMALAR GELDİ

Rusya’nın geçen hafta Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni resmi olarak tanımasından sonra bölgede barış sağlamak için Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bugün Ukrayna lideri Zelenskiy’den dikkat çekici açıklamalar geldi.

Zelenskiy açıklamalarında, Rusya’yı eleştirirken Avrupa Birliği’ne de seslendi.

‘BOMBA, FÜZE VE ROKETLERLE ELE GEÇİREMEYECEKLER’

Zelenskiy açıklamalarında, Rusya’yı eleştirirken Avrupa Birliği’ne de seslendi. Zelenskiy, “Rusya, Ukrayna’yı bomba, füze ve roketlerle ele geçiremeyecek” ifadesini kullandı. Öte yandan Zelenskiy, Rusya’nın savaşın başladığı günden beri 6 bin askerinin öldüğünü dile getirdi.

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi birliklerinin ve Ukraynalı işbirlikçilerin Yahudileri katlettikleri yer olan Babyn Yar’a Rusların düzenledikleri saldırılara atfen Zelenskiy şöyle söyledi: “Bu saldırı, Rusya’daki pek çok insanın Kiev’imizi kesinlikle yabancı olarak gördüklerini kanıtlıyor.”

‘HEPİMİZİ YOK ETMEK İÇİN EMİR ALMIŞLAR’

Cumhurbaşkanı videolu açıklamasında, şöyle devam etti: “Kiev hakkında, tarihimiz hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Ancak tarihimizi yok etmek, vatanımızı yok etmek, hepimizi yok etmek için emir almışlar.”

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir