Polonya’ya kaçtığı iddia edilen Zelenski: “Kiev’deyim, kimse bir yere kaçmadı.”

Rusya Federasyonu Duma Başkanı Vyacheslav Volodin, Zelenski'nin Polonya'da olduğunu iddia etmişti. Ukrayna Yüksek Şûrası konu ile ilgili açıklama yaparak iddiaları yalanlamıştı. Zelenski de yayınladığı video ile Kiev'de görevinin başında olduğu açıkladı.

featured

Bugün Rusya Federasyonu Devlet Duma Başkanı Vyacheslav Volodin, Zelenski’nin Ukrayna‘dan ayrıldığını iddia etmişti. Volodin, “Zelenski Ukrayna’dan ayrıldı. Verhovna Rada milletvekilleri ona Lviv’de ulaşamadıklarını söylediler. Şu anda Polonya’da” ifadelerini kullanmıştı.

İDDİA YALANLANDI

Ukrayna Yüksek Şûrası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin kaçtığı iddiasını yalanladı. Yapılan açıklamada Zelenski’nin Ukrayna’dan ayrılmadığı ve Kiev’de olduğu belirtildi.

“HALKININ YANINDA”

Ukrayna’nın resmi haber ajansı Ukrinform’un da resmi Telegram hesabından paylaşılan haberde, Zelenski’yle ilgili ortaya atılan iddiaları yalanlandı. Ukrinform takipçilerine, “Bu doğru değil, Zelenski Kiev’de. Halkının yanında” notunu gönderdi.

ZELENSKİ’DEN SON DAKİKA VİDEOSU

Polonya’ya kaçtığı iddia edilen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise gece saatlerinde yayınladığı videoda: “Kiev’deyim. Kimse bir yere kaçmadı.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir