Yüzlerce işçiyi tazminatsız işten çıkaran Necmettin Öztemir’in alzheimer olduğu ve kendisini şirkette çaycı sandığı iddiası

featured

Necmettin Öztemir’in sahibi olduğu Gümüşsuyu Halı ve Yer Kaplamaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2001 yılında ‘ekonomik kriz’ sebebiyle iflas ettiğini duyurdu. İflas ettiğini duyuran Öztemir, çalışanlarına tazminat ödemeden iş akitlerini fesh etti.

Tamga Türk’ün haberine göre Öztemir, TİSK’in yollukları ile Bağ-Kur maaşıyla geçindiğini iddia ederek şirketinde çalışan 1600 personeli tek kuruş vermeden işten çıkardı.

Ancak yalanını uzun süre sürdüremeyen Öztemir’in İTO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Metro City’nin inşaatını yapan Metro Site İnşaat ve Müşavirlik Hizmetleri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Oğlu ve kızının da aynı şirkette yönetim kurulu üyeleri olduğunun öğrenilmesi üzerine açıklama yapan Öztemir, ”Ben şirketlerimin faal olduğu dönemlerde temettü, huzur hakları vs. alırdım. Ancak şu anda faal şirketlerim bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

Oğluyla da Kavga Etti

Yıllarca haklarını arayan işçilerle tartışma içerisinde olan Öztemir, daha sonra ortağı olduğu şirkette ortaklarıyla da kavga etti. Metrocity’nin 1.2 trilyonluk sermayesini 33 trilyona çıkaran genel kurul toplantısına alınmayan Necmettin Öztemir, toplantı sebebiyle oğluyla karşı karşıya geldi.

1500 fabrika çalışanı ve Borsa’da halka açık bir şirket olduğu için de 7 bin 178 küçük hissedarı yüz üstü bırakmasıyla adı hafızalara kazınan Öztemir, kendi oğlu tarafından şirketten gönderilmeye çalışıldı.

Ayrıca bankalara ve piyasaya olan 45 milyon dolar tutarındaki borcunu ödeyemediği için 2001 yılında iflas eden Gümüşsuyu Halı’nın arazisine inşa edilen Metrocity, İş Bankası tarafından mahkemeye verildi. Gümüşsuyu Halı’nın milyonlarca dolarlık arazisinin muvazaalı olarak Metrocity’ye devredildiğini iddia eden banka, satışın iptalini istedi.

Lüks İçerisinde Yaşamayı Sürdürüyor

Yüzlerce işçi ve binlerce küçük hissedarı mağdur eden Öztemir’in Alzheimer olduğu ancak Metrocity AVM’nin ortaklarından biri olarak lüks yaşamını sürdürdüğü iddia edildi.

Öztemir’in, bugünlerde sahibi olduğu şirketlere giderek çaycılık yapmaya kalktığı söyleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir