Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Yusuf Tuna kimdir?

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Prof. Dr. Yusuf Tuna, Para Politikası Kurulu üyesi olarak atandı. Merkez Bankası’nda yapılan bu değişiklik sonrası Yusuf Tuna’nın hayatı ve hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki Yusuf Tuna kimdir?

Merkez Bankası’nda yapılan değişiklik neticesinde 2 Başkan yardımcısı ve 1 Para Politikası Kurulu üyesi görevden alındı. Bugün Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanmış olan kararla Prof. Dr. Yusuf Tuna, Para Politikası Kurulu üyeliğine atandı.

PROF. DR. YUSUF TUNA KİMDİR?

Merkez Bankası Para Politikası Üyeliğine atanmış olan Prof. Dr. Yusuf Tuna, Ankara İ.T.İ.A. Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksek Okulu Ekonomi-Maliye bölümünden mezun olmuştur.

Akademik hayatına 1982’de İstanbul Üniversitesi’nde asistan olarak başlamış olan Tuna, 1988’de doktorasını tamamlamıştır. Tuna, TMSF ve BDDK kurul üyelikleri görevinde bulunmuştur.

Prof. Dr. Yusuf Tuna, İstanbul Ticaret Üniversitesinde İşletme Fakültesi öğretim üyesidir ve aynı zamanda Rektör danışmanı olarak da görev almıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir